Συμβουλευτικό Κέντρο και ιστοσελίδα απασχόλησης οι άνεργοι θα ενημερώνονται για τα προγράμματα απασχόλησης


  1. σχεδιάζονται 27 προγράμματα 
  2. και λειτουργούν 36 προγράμματα 
  3. παρατηρείται οριακή μείωση επιδοτούμενων ανέργων

-
-
η ιστοσελίδα www.step.gov.gr περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα απασχόλησης

Συμβουλευτικό Κέντρο και ιστοσελίδα απασχόλησης για 693.417 ανέργους


Η Αυγή - 1 day ago
Τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου και ιστοσελίδας από τα οποία οι άνεργοι θα ενημερώνονται για τα προγράμματα απασχόλησης, ανακοίνωσε, χθες στην Επιτροπή ...
Συμβουλευτικό κέντρο για ανέργους ετοιμάζει ο Κουτρουμάνης‎ Πρώτο ΘΕΜΑ
Υπουργείο Εργασίας: Ιστοσελίδα κατά της ανεργίας‎ Madata.gr
Κονδύλια 1,3 δισ. ευρώ για κατάρτιση και στήριξη ανέργων‎ Τα Νέα Οnline
Το Βήμα Online Η Καθημερινή 
all 67 news articles »
-
Συμβουλευτικό Κέντρο και ιστοσελίδα απασχόλησης για 693.417 ανέργους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2011
Τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου και ιστοσελίδας από τα οποία οι άνεργοι θα ενημερώνονται για τα προγράμματα απασχόλησης, ανακοίνωσε, χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γιώργος Κουτρουμάνης. Την ίδια ώρα, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι σήμερα είναι 693.417, δηλαδή 18,4%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 τα ποσοστά ανεργίας σε μερικές περιοχές φτάνουν μέχρι και το 43%.

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο, που θα ξεκινήσει έως τις 15 Δεκεμβρίου, θα λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης, ενώ ήδη υπάρχει η ιστοσελίδα www.step.gov.gr η οποία περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα απασχόλησης. Όμως και ο ίδιος ο Γ. Κουτρουμάνης θεωρεί ότι το πρόγραμμα αφορά τη "συγκράτηση και όχι την αντιμετώπιση της ανεργίας". Ο υπουργός εκτίμησε ότι αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα απασχόλησης, η ανεργία θα ήταν 4%-5% μεγαλύτερη και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζονται 27 προγράμματα με συνολικό κόστος 4,5 δισ. ευρώ και λειτουργούν 36 προγράμματα κόστους 1,3 δισ. Σημειώνεται ότι σήμερα παρατηρείται οριακή μείωση των επιδοτούμενων ανέργων, την ώρα που μέσα σε ένα μήνα (από τον Σεπτέμβριο ώς τον Οκτώβριο) αυξήθηκαν κατά 3% οι μακροχρόνια άνεργοι.
-
§
-
©
-