προγράμματα κατάρτισης

προγράμματα κατάρτισης
-

Κονδύλια 1,3 δισ. ευρώ για κατάρτιση και στήριξη ανέργων


Τα Νέα Οnline - 1 day ago
Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν στο επόμενο τετράμηνο 27 προγράμματα κατά της ...(voucher) για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση αποτελεί σημαντική ...
Στήριξη με νέα προγράμματα σε 300.000 ανέργους‎ Έθνος
Γ. Κουτρουμάνης: Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ ύψους 1,3 δισ. ευρώ‎ SKAI
Ερχονται 27 νέα προγράμματα για την απασχόληση‎ Euro2day
Η Αυγή Η Καθημερινή 
all 67 news articles »
-

Κουπόνι για δωρεάν δίδακτρα σε ΙΕΚ


Ημερησία - 2 Nov 2011
Το «Κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» έχει προϋπολογιστεί σε 44 εκατ. ευρώ. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά (μέσα από ...
Αρχισαν οι αιτήσεις για το Κουπόνι σπουδαστών ΙΕΚ‎ Agelioforos.gr
all 16 news articles »

-

Στήριξη με νέα προγράμματα σε 300.000 ανέργους


Έθνος - 2 days ago
Η επαγγελματική κατάρτιση μέσω voucher διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται από τη διαρθρωτική προσαρμογή του κλάδου. ...
Ερχονται 27 νέα προγράμματα για την απασχόληση‎ Euro2day
Κονδύλια 1,3 δισ. ευρώ για κατάρτιση και στήριξη ανέργων‎ Τα Νέα Οnline
Αναποτελεσματική η συνταγή για την ανάσχεση της ανεργίας‎ Capital.gr
all 67 news articles »
-

Προγράμματα κατάρτισης για ευπαθείς ομάδες - step.gov.gr

step.gov.gr/item/index/id/49 - Cached - Translate this page
Nov 2, 2011 - Επιταγή (voucher) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σκοπός της παρούσας δράσης είναι να υποστηριχθούν οι κοινωνικά στα να . ...

-

  1. Στα προγράμματα κατάρτισης προβλέπεται συμμετοχή μέσω ειδικής επιταγής (voucher) που δίνει δικαίωμα επιλογής του φορέα κατάρτισης και δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται. 
  2. «Επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας, με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση 10.000 επιδοτούμενων ανέργων
  3. Τα προγράμματα, αποσκοπούν επίσης στην επαναφορά ανέργων στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα των νέων και των μακροχρόνια ανέργων στην κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων καθώς και στη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

-
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κονδύλια 1,3 δισ. ευρώ για κατάρτιση και στήριξη ανέργων
Ρεπορτάζ Ηλίας Γεωργάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν στο επόμενο τετράμηνο 27 προγράμματα κατά της ανεργίας ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα ενώ προωθούνται και άλλα μέτρα για τους ανέργους.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης εξήγγειλε χτες ρύθμιση για ανέργους και απασχολούμενους με μικρό χρόνο εργασίας με στόχο την επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης και το 2012 ώστε να μην υπάρχει κανείς χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, είπε, θα δοθούν διευκολύνσεις ύστερα από συνεννόηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ώστε να παραταθεί ο χρόνος αναστολής σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Ακόμη, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους, ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την παροχή δυνατότητας μεταπτυχιακών σπουδών σε παιδιά ανέργων. Οπως τόνισε, μέσα από αυτό το πρόγραμμα 2.000 πτυχιούχοι θα έχουν δυνατότητα να καταρτιστούν και να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Στο μεταξύ:
n Μέχρι τέλος της εβδομάδας κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει πρόσβαση στον διαδικτυακό τόπο (www.step.gov.gr) ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα προγράμματα αλλά και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Παράλληλα, σε 15 μέρες θα λειτουργήσει και το Συμβουλευτικό Κέντρο που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.
§
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από Ανατολική Θράκη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, ενώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν ενταχθεί όλες οι περιφέρειες της χώρας. Την ευθύνη επιλογής προσώπων και εποπτείας του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα έχει το ΑΣΕΠ και θα αφορά την κάλυψη 57.000 θέσεων πεντάμηνης απασχόλησης.

Καινοτομία. Οπως τόνισε ο Γ. Κουτρουμάνης, η καθιέρωση του συστήματος «επιταγής κατάρτισης» (voucher) για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση αποτελεί σημαντική καινοτομία την οποία εισάγει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πρόκειται για ένα απλοποιημένο και ευέλικτο εργαλείο, το οποίο μπορεί να εφοδιάσει τους καταρτιζόμενους με γνώσεις και δεξιότητες και να τους δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρακτική άσκηση ή να προωθηθούν στην απασχόληση μετά την παρακολούθηση των προγραμμάτων.