Γ.Γ.Δ.Κ.Π.,Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
-
Γ.Γ.Δ.Κ.Π.
Γ.Γ.Δ.Κ.Π.
Η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ)

Η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) συστάθηκε το 2001, προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανάγκη του συντονισμού των συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) παρεμβάσεων στην Ελλάδα.

Σήμερα, η ΕΥΣΕΚΤ στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), διατηρεί και ενισχύει το ρόλο της (Ν. 3614/2007), ενώ οι αρμοδιότητες και η οργανωτική της δομή διαμορφώνονται αντίστοιχα για να εξυπηρετήσουν τις μελλοντικές ανάγκες (ΚΥΑ 36952/1275/20.5.2008).

Οι παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, υλοποιούνται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Υπουργείων Εργασίας (ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»), Παιδείας («Δια βίου Μάθηση») και Εσωτερικών (ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση»). Παρόμοιου χαρακτήρα παρεμβάσεις, όμως, δηλαδή παρεμβάσεις «τύπου ΕΚΤ» θα υλοποιηθούν από όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ με πόρους από τα άλλα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

περισσότερα


Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Διαχειρίζεται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο και αποσκοπεί στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

περισσότερα




Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Κοινoτικής Πρωτοβουλίας EQUAL (ΕΥΔ Κ.Π. EQUAL)

Προγραμματική περίοδος 2007-2013:
Ειδική Υπηρεσία για την Ενσωμάτωση των Αρχών της Equal και για τη Διαχείριση Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

Όπως είναι γνωστό η Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άξονα τις αρχές της εταιρικότητας, της ενεργού συμμετοχής, της καινοτομίας, της διακρατικότητας, του gender mainstreaming και του οριζόντιου και κάθετου mainstreaming.
Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό του ΕΚΤ οι αρχές της EQUAL θα πρέπει να ενσωματωθούν στα Προγράμματα του ΕΚΤ της νέας Προγραμματικής περιόδου. Παράλληλα, το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 θέτει ως ειδικό του στόχο την ενσωμάτωση των αρχών της Κ.Π. EQUAL στην αναπτυξιακή πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Νόμου 3614/2007 κατά τη νέα προγραμματική περίοδο έχει διττό ρόλο:
Α) ασκεί καθήκοντα Ειδικής Υπηρεσίας Ενσωμάτωσης των αρχών της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΚΤ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 και
Β) αποτελεί Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης των Δράσεων του Άξονα Προτεραιότητας 4 “Πλήρης Ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών” του νέου ΕΠ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

περισσότερα


Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕYE)

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013, πρόκειται να υλοποιήσει πράξεις που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», οι οποίες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες Ενεργειών:

Κατάρτιση ανέργων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, με στόχο την απασχόληση σε νέους τομείς, όπως τεχνικά έργα, περιβάλλον, πολιτισμός, τουρισμός, τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
Κατάρτιση και προώθηση στην απασχόληση των Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων του πληθυσμού
- με παροχή Συνοδευτικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών και
- με Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ ειδικών μειονεκτουσών ομάδων του πληθυσμού.
Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης των ανέργων με ενεργό συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.).
περισσότερα


Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS

Κοινοτικό Πρόγραμμα για την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


περισσότερα


Γ.Γ.Δ.Κ.Π.
-