70.000 θέσεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

70.000 θέσεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία

Εργασία για 70.000 ανέργους σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

70.000 θέσεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία
Εργασία για 70.000 ανέργους σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει σε πρόσληψη ή επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων στον τουρισμό, ενώ προβλέπει την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών. Σύμφωνα με τους όρους τους προγράμματος, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι και τρεις μήνες, το διάστημα από 1ης Απριλίου μέχρι και 31ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, εξαιρείται το διάστημα από 1ης Ιουνίου μέχρι και 31ης Αυγούστου. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέες επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, για το χρονικό διάστημα από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν:
- Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:ξενοδοχεία κλασικού τύπου, ξενοδοχεία τύπου μοτέλ.
- Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων.
- Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων.
- Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (κάμπινγκ).
- Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης με ή χωρίς οικίσκους.
- Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις ή κατοικίες. Ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκρότημα μέχρι 10 δωματίων.
- Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα.
- Τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία.
Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται στο 100% επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για κάθε μήνα και έως συνολικά τρεις μήνες και αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ΕΤΑΜ - ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη.
Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ανάλογα με την έδρα της επιχείρησης). Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του ΚΠΑ στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Εφόσον γίνει αποδοχή της ηλεκτρονικής αίτησης, εν συνεχεία ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης οφείλει μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες να προσκομίσει στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης αντίγραφα της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας θα προβαίνει στην έκδοση της εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ: www.oaed.gr.