Εργασία 3/5 1.767 εποχικούς και 4.000 πυροσβέστες

Εργασία 3/5 1.767 εποχικούς και 4.000 πυροσβέστες

Διαγωνισμοί για 1.767 εποχικούς και 4.000 πυροσβέστες - Ετοιμάζεται πρόσκληση για 16 πίνακες νοσηλευτών
Διαγωνισμοί για 1.767 εποχικούς και 4.000 πυροσβέστες
by Εργασία 3/5
Ετοιμάζεται πρόσκληση για 16 πίνακες νοσηλευτών
Original enclosure (assets_LARGE_t_420_46665550_type10.jpg)

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11408&subid=2&pubid=63001022
ΕΡΓΑΣΙΑ




Διαγωνισμοί για 1.767 εποχικούς και 4.000 πυροσβέστες
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Εργασία 3/5
Οι διαδικασίες μεγάλων διαγωνισμών για προσλήψεις σε Πυροσβεστική και νοσοκομεία ανοίγουν τον Μάιο, ενώ τρέχουν ήδη οι προθεσμίες για 1.767 εποχικούς σε δήμους, ΔΕΗ, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Θέμα ημερών είναι η έκδοση της προκήρυξης για 4.000 πυροσβέστες πενταετούς θητείας. Η «Εργασία» αποκαλύπτει τους όρους και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού. Παράλληλα το ΑΣΕΠ ετοιμάζει πρόσκληση προς τους νοσηλευτές για την κατάταξή τους σε κυλιόμενους πίνακες από τους οποίους θα γίνουν φέτος οι προσλήψεις.
Σημαντικές, όμως, είναι και οι ευκαιρίες για εποχικό προσωπικό με οκτάμηνες κυρίως συμβάσεις σε δεκάδες πόλεις και σε ειδικότητες όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Οδηγίες και θέματα σε έξι ξένες γλώσσες
Το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, που αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ, διεκδικούν 21.659 υποψήφιοι με εξετάσεις σε Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Τουρκικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
ΤΕΣΤ
Με παράβολο 40 ευρώ το νέο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ
Ψηφίζεται η τροπολογία και αμέσως μετά εκδίδεται η προκήρυξη για αιτήσεις συμμετοχής στην ειδική γραπτή δοκιμασία.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Μάχη για 539 θέσεις από 4.093 υποψηφίους σε 12 δήμους
Περιζήτητες είναι οι εποχικές θέσεις εργατών καθαριότητας. Οι πιθανότητες επιτυχίας κυμαίνονται από 1 προς 8 έως 1 προς 20!
ΕΥΡΩΠΗ:
Μηχανικοί αυτοκινήτων σε επτά χώρες
-
ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
  1. Πρόσθετες αμοιβές από τα Πανεπιστήμια θα λάβουν οι εξεταστές και επιτηρητές του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ·
  2. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ · Στη μάχη 21.659 υποψήφιοι · Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 7-8 Μαΐου,... E-LIFE. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: Επαλήθευση της Γενικής Θεωρίας της ...
  3. Υπ. Παιδείας: Αποτελέσματα εξετάσεων γλωσσομάθειας... ΔΑΚΕ/Π.Ε.: «Αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσι. ...
  4. Οι λόγοι που μας οδηγούν στην γλωσσομάθεια είναι πολλοί. ... Η γλωσσομάθεια μας είναι απαραίτητη για να συνεννοούμαστε με τους αλλόγλωσσους, ...
  5. που αποτελεί και τον κυριότερο παράγοντα, η αστικότητα για τα άτομα ανώτερης-ανώτατης εκπαίδευσης, η γλωσσομάθεια και η προηγούμενη διαμονή σε χώρες του ...
  6. Αναλφαβητισμός · ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ · ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ · Αυτογνωσία · ΒΙΒΛΙΟ · Γλωσσομάθεια · Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Σ Μ Ο Σ ...
  7. Independent Media · iNdyMedDIa · iNETHouse · Άπαντα περί Τζιμάκου · Αγία Σοφία Κων/πολη · Αll amazing Articles · Γαλλικό site Τhe Doors · Γλωσσομάθεια BBC ...
  8. υποψηφίων ΕΠΑΛ Α (1) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ 2011 Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ (1) Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον (1) ...
  9. ναλφαβητισμός · ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ · ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ · Αυτογνωσία · ΒΙΒΛΙΟ · Γλωσσομάθεια · Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Σ Μ Ο Σ ...
  10. Εξετάσεις γλωσσομάθειας: Στη μάχη 21.659 υποψήφιοι · Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της ΔΕΘ ΑΕ · Οι υποψήφιοι για τα ...
ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

  1. Καλή επιτυχία στουσ μαθητέσ rozis στισ αυριανέσ εξετάσεισ γλωσσομάθειασ. Κουράγιο παιδιά. Το καλοκαιράκι πλησιάζει.
  2. Τα εξεταστικά κέντρα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
  3. Τα εξεταστικά κέντρα για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας -
  4. Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετά...
  5. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑ...
  6. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ: Για ενημέρωση των αναγνωστών σας ...
  8. Αποτελέσματα εξετάσεων γλωσσομάθειας για απόσπαση στο εξωτερικό για Σχ. Έτος 2011 -2012
  9. Το πρόγραμμα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2011
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23254&subid=2&pubid=63001201
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Στη μάχη 21.659 υποψήφιοι
Οδηγός εξετάσεων σε έξι ξένες γλώσσες Εργασία 3/5
Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 7-8 Μαΐου, διεξάγονται οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) σε πέντε επίπεδα έξι ξένων γλωσσών. Οι 21.659 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα εξεταστούν σε τέσσερις ενότητες κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου στα Αγγλικά (10.736), τα Γερμανικά (3.886), τα Γαλλικά (3.339), τα Ιταλικά (2.639), τα Ισπανικά (820) και τα Τουρκικά (239).
Σε αυτήν την εξεταστική περίοδο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β', δηλαδή με μία συμμετοχή οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε δύο επίπεδα (Β1 και Β2). Το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ εξετάζεται ήδη στο επίπεδο Α' (Α1και Α2), ενώ στο επίπεδο Γ' εξετάζεται μόνο η ενότητα Γ1.
Αναλυτικά, στις επερχόμενες εξετάσεις οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για την απόκτηση κρατικής πιστοποίησης στα εξής επίπεδα: α) στο διαβαθμισμένο επίπεδο Α' (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, β) στο επίπεδο Β' (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση») όλων των γλωσσών και γ) στο επίπεδο Γ1 («πολύ καλή γνώση») στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Μεγάλο πλεονέκτημα του ΚΠΓ έναντι των άλλων συστημάτων αποτελεί το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος του και η εύληπτη μορφή των θεμάτων του.
Μάλιστα, όπως αναφέρει στη συνέντευξή της στο «Εθνος - Εργασία» η κ. Ειρήνη Γεωργούλα, διευθύντρια πιστοποίησης ξένων γλωσσών του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, «το ΚΠΓ είναι απόλυτα κατοχυρωμένο στην Ελλάδα, καθώς αναγνωρίζεται ως τεκμήριο της ξένης γλώσσας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και περιλαμβάνεται στο «προσοντολόγιο» του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στο Δημόσιο».
Εξι οδηγίες για τους εξεταζόμενους
Τις ημέρες των εξετάσεων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν για εξέταση στο προκαθορισμένο γι' αυτούς εξεταστικό κέντρο, όπου θα γίνει έλεγχος ταυτοπροσωπίας με βάση το «Δελτίου Εξεταζομένου» και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Παρόντες θα θεωρηθούν μόνον οι υποψήφιοι που βρίσκονται μέσα στις καθορισμένες αίθουσες κατά τη λήξη του χρόνου προσέλευσης.
Οι υποψήφιοι στη διάρκεια των εξετάσεων οφείλουν να έχουν κόσμια συμπεριφορά και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συστάσεις των υπευθύνων.
Χρησιμοποιούν στυλό διαρκείας μόνο χρώματος μπλε ή μαύρου, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού.
Δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο εξεταστικό κέντρο βιβλία, γραπτές σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα.
Απαγορεύεται, επίσης, ρητά να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή άλλα συστήματα τηλεπικοινωνίας.
Ο υποψήφιος που αντιγράφει ή εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από τη συγκεκριμένη εξέταση.
Θέματα και απαντήσεις
Η εξέταση των υποψηφίων σε όλες τις εξεταζόμενες γλώσσες και επίπεδα γίνεται γραπτά και προφορικά, με στόχο τον έλεγχο τεσσάρων βασικών επικοινωνιακών ικανοτήτων. Οι ενότητες αυτές είναι:
Ενότητα 1: Κατανόηση γραπτού λόγου
Ενότητα 2: Παραγωγή γραπτού λόγου
Ενότητα 3: Κατανόηση προφορικού λόγου
Ενότητα 4: Παραγωγή προφορικού λόγου
Το «Εθνος - Εργασία» προσφέρει στους αναγνώστες του κάποια από τα επίσημα θέματα της «Ενότητας 1», σε όλα τα επίπεδα και όλες τις γλώσσες του ΚΠγ, όπως εξετάστηκαν τον Μάιο του 2010.
Τα στατιστικά της γλωσσομάθειας
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την εξεταστική του Μαΐου (7-8/5) ανέρχεται σε 21.659. Η Αγγλική γλώσσα κατέχει την πρωτιά στον αριθμό των αιτήσεων, με 10.736 αιτήσεις, και ακολουθούν η Γερμανική (3.886), η Γαλλική (3.339), η Ιταλική (2.639), η Ισπανική (820) και η Τουρκική (239).
Από το 2003 που άρχισαν να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις του ΚΠγ, συνολικά 254.646 υποψήφιοι έχουν εξεταστεί σε κάποια ή κάποιες από τις έξι γλώσσες του. Η πλειονότητα αυτών (171.059) εξετάστηκε στα Αγγλικά, με το ποσοστό επιτυχίας να «αγγίζει» το 50% (49,79%).
Οσον αφορά τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις Ισπανικών, που άρχισαν να εξετάζονται από τον Νοέμβριο του 2008, σημειώνουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας.Συγκεκριμένα, από τους 2.396 υποψηφίους στην Ισπανική γλώσσα μέχρι σήμερα, οι 1.562, δηλαδή περίπου το 65%, πέτυχε στις εξετάσεις.
Από τους 300 υποψήφιους στις εξετάσεις Τουρκικών, που διενεργούνται εδώ και δύο χρόνια μόνο στο επίπεδο Β1, οι 176 (58,67%) έλαβαν το πιστοποιητικό επιτυχίας.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23254&subid=2&pubid=63001201