Κοινωφελή εργασία προσλήψεις

24/8/2013 3:10:27 πμTα εν δημω
0
Διαβάστηκε 36 φορές
Ν. Μυλωνάς για Κοινωφελή εργασία & 204 προσλήψεις στο Δήμο "κακός οιωνός η πελατειακή λογική & αποτυχία των Συνεργατικών..."

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Κω:

Ανάγκη για σωστή ενημέρωση και έγκαιρη οργάνωση.---Διακόσιοι τέσσερεις (204) άνεργοι 5μηνης απασχόλησης πρόκειται να προσληφθούν στο Δήμο μέσω του ΟΑΕΔ τον Σεπτέμβριο, με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργείου και την κατανομή.

Οι ειδικότητες των ανέργων που προβλέπονται να προσληφθούν είναι: πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι, ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, και γενικών καθηκόντων.

---Ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται σήμερα οι άνεργοι, με τις αμοιβές που προβλέπεται να πληρωθούν και με τους στόχους που εξυπηρετεί το πρόγραμμα (εμείς έχουμε άλλη άποψη για την ανεργία και την αντιμετώπιση της μέσω της δημοτικής πολιτικής), αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η ανάγκη για ετοιμότητα και οργάνωση του Δήμου προκειμένου να αξιοποιήσει όλους αυτούς σε όφελος του νησιού και των δημοτών.

Το συντομότερο δυνατόν πρέπει, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, να οριστούν οι θέσεις και οι υπηρεσίες που θα υποστηριχθούν από τους 204 εργαζόμενους. 2.

Επειδή οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΟΑΕΔ και αφορά μόνο όσους είναι καταχωρημένοι στα μητρώα των ανέργων, είναι σκόπιμο να γίνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους και να γίνει ευρύτερα γνωστό στην τοπική κοινωνία.

Βασικός σκοπός πρέπει να είναι η πλήρης αξιοποίηση όλων των πόρων, ανθρωπίνων, οικονομικών κλπ, που διατίθενται με τον έναν ή άλλο τρόπο, και με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας και τη βελτίωση της εικόνας σε όλους τους τομείς. Αυτό μπορεί να γίνει με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες, με έγκαιρη οργάνωση, διαφάνεια και καθαρούς όρους συνεργασίας.

Ο αριθμός αυτών που πρόκειται να προσληφθούν είναι μεγάλος και οι ειδικότητες δύσκολα προσαρμόζονται στις ανάγκες του Δήμου. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να δούμε εικόνες υποαπασχόλησης και αναποτελεσματικότητας. Γι’ αυτό η υποδοχή τους πρέπει να προετοιμαστεί σωστά και έγκαιρα Οι 204 νέοι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα «να σηκώσουν βάρη του νησιού μας στα χέρια τους», αρκεί να βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες οργάνωσης και εργασίας.

---Αμφιβάλλουμε για τις ικανότητες της δημοτικής αρχής να οργανώσει σωστά την ένταξη στην παραγωγή δημοτικού έργου ανέργων. Η πελατειακή λογική της και ο λαϊκισμός της στην άσκηση των καθηκόντων της και η αποτυχία των συνεργατικών είναι ‘’κακός οιωνός’’. Οι ίδιοι οι νέοι και οι δημοτικές υπηρεσίες καλούνται να αυτενεργήσουν για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.