Επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους από ΚΕΚ

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων με επιδότηση €500
Δημοσιεύθηκε: 06 Απριλίου 2012, 09:45


Να συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης και να επιδοτηθούν γι’ αυτό με μετρητά 500 ευρώ θα έχουν το δικαίωμα 18.332 άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΟΑΕΔ και ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν επίδομα ή όχι, εφόσον υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση από τη Δευτέρα 9 Απριλίου έως την Παρασκευή 25 Απριλίου.

Το πρόγραμμα παρέχεται στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, είναι διάρκειας 100 ωρών και αφορά την κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κάθε άνεργος θα παραλαμβάνει επιταγή κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που θα παρέχει και για την πιστοποίηση των γνώσεων.
Μετά την ολοκλήρωση θα εισπράττει εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 500 ευρώ.


Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας) με προτεραιότητα στους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών.
Αποκλείονται όσοι έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν το τελευταίο ημερολογιακό έτος άλλο πρόγραμμα κατάρτισης βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.


Με voucher από τον ΟΑΕΔ η κατάρτιση 18.000 ανέργων


Της Ρούλας Σαλούρου

Με σημαντική καθυστέρηση, παρά τις συχνές εξαγγελίες από το υπουργείο Εργασίας, ξεκινά πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την κατάρτιση ανέργων, με τη χρήση της επιταγής κατάρτισης. Στην πραγματικότητα, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατάρτισης, διάρκειας 100 ωρών, για την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής και επικοινωνιών. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά από την ερχόμενη Δευτέρα (9/4/2012) έως και την Παρασκευή 25/5/2012.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 ευρώ. Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Αυτό που αποτελεί καινοτομία για το πρόγραμμα, είναι ότι οι άνεργοι θα εξαργυρώνουν μόνοι τους τις υπηρεσίες κατάρτισης που τους προσφέρει το υπουργείο. Ουσιαστικά, ο άνεργος που τελικά, θα επιλεγεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα λάβει από τον ΟΑΕΔ μια επιταγή αξίας 700 ευρώ. Από αυτά, τα 500 θα είναι δικά του και με τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα πληρώσει το Κέντρο που θα του παράσχει την κατάρτιση.

Συγκεκριμένα, η «επιταγή κατάρτισης» θα χορηγείται από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στους ανέργους, προκειμένου να καταρτιστούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους.

Οι άνεργοι θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών, και θα εγγραφούν από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Οι Ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση αντίστοιχων δεξιοτήτων.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους Ωφελούμενους.

Αλλά και τα ΚΕΚ θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία, από τη Δευτέρα 9/04/2012 και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης, στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο αριθμός των Ωφελουμένων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ανέρχεται σε περίπου 18.332 άτομα. Κάθε Ωφελούμενος θα παραλάβει το voucher αξίας 700 ευρώ, το οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων.

Αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, ο άνεργος δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία 500 ευρώ.



Πηγή:www.capital.gr
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Παρασκευή 25 /05/2012.

  1. να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής»
  2. Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)
Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ)
οι αιτήσεις από τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε βασικές δεξιότητες ΤΠΕ

Nαυτεμπορικη - 
Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 22.000.000 ευρώ, θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), ...
Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στις νέες τεχνολογίες
Newsnow (Ιστολόγιο) - ‎πριν από 4 ώρες‎
Από τη Δευτέρα 9 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το ...

Πρόγραμματα χρήσης υπολογιστών για ανέργους
Euro2day - ‎πριν από 11 ώρες‎
Ξεκινά τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων από ΟΑΕΔ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
SKAI - ‎πριν από 19 ώρες‎
Τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης που δίνουν πρωτοβουλία στον δικαιούχο άνεργο να επιλέξει τον φορέα που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αρχίζει ο ΟΑΕΔ. Από την προσεχή Δευτέρα 9 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου 2012 θα διαρκέσει η περίοδος ...

Πρόγραμματα χρήσης υπολογιστών για ανέργους
Δημοσιεύθηκε: 17:25 - 05/04/12

Ξεκινά τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης.

Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρήση για πρώτη φορά σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, της «επιταγής κατάρτισης», η οποία θα χορηγείται από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στους ανέργους, προκειμένου να καταρτιστούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους, στο παραπάνω γνωστικό αντικείμενο.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στις νέες τεχνολογίες
2012-04-06 00:45:05
Από τη Δευτέρα 9 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», απευθύνεται σε 20.000 ανέργους και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 22.000.000 ευρώ.

Η επιχορήγηση θα γίνει με επιταγές κατάρτισης μέσω του νέου προγράμματος (training voucher) του υπουργείου Εργασίας.

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση Τομέων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. Με την πιστοποίηση οι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει την Παρασκευή 25 /05/2012.

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων από ΟΑΕΔ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Πηγή: Καθημερινή05/04/2012 | 09:03Τελευταία Ενημέρωση: 09:03 05/04/2012


Τα πρώτα προγράμματα κατάρτισης που δίνουν πρωτοβουλία στον δικαιούχο άνεργο να επιλέξει τον φορέα που θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αρχίζει ο ΟΑΕΔ. Από την προσεχή Δευτέρα 9 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου 2012 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων από ανέργους και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), προκειμένου να κάνουν χρήση της «επιταγής κατάρτισης».

Για τα ΚΕΚ οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα παραμείνουν ανοιχτές. Στα προγράμματα κατάρτισης θα καλυφθούν 18.300 άνεργοι. Τα πρώτα προγράμματα, που θα γίνουν με το νέο σύστημα πληρωμής από τον ίδιο τον δικαιούχο – άνεργο, αφορούν μαθήματα σε βασικές δεξιότητες χρήσης τεχνολογιών και πληροφορία και επικοινωνιών.
πληρωμής επιταγής πρόγραμμα κατάρτισης
Επιδοτούμενα σεμινάρια για ανέργους από ΚΕΚ