ζητούν Έλληνες οδηγούς ταξί

Έλληνες οδηγούς ταξί ζητούν ομογενείς από την Αυστραλία
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 10:01


Ευκαιρία για 1000 Έλληνες δίνουν ομογενείς ιδιοκτήτες ταξί από την Μελβούρνη οι οποίοι λόγω έλλειψης οδηγών θέλουν να προσλάβουν στις εταιρείες τους Έλληνες. «Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης της εταιρείας TaxiLink που διαθέτει 150 αυτοκίνητα «τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών». Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και άλλες εταιρίες ταξί πολλές από τις οποίες ελέγχονται από Έλληνες όπως η Ambassador Taxis.
Η επιλογή θα γίνει μετά από ειδικά σεμινάρια που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, ενώ όσοι επιλεγούν θα κάνουν εντατικά μαθήματα για να γίνουν άριστοι οδηγοί ταξί, «σύμφωνα με τις αυστραλιανές προδιαγραφές», στη σχολή που ίδρυσαν την Australian Taxi Academy, η λειτουργία της οποίας ξεκινά στις 2 Απριλίου.

Australian Taxi Academy - Melbournes Taxi School

www.taxischool.com.au/ - Cached
Australian Taxi Accademy Free Taxi Driver Training and a Garanteed Taxi Job Contact the Taxi School Today.

Τα δίδακτρα της φοίτησης θα τα επιβαρυνθεί η Ακαδημία.
Όσον αφορά στο θέμα της βίζας, ο κ. Κατσιαμπάνης και οι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεπεραστούν και θα μπορεί να δοθεί φοιτητική βίζα στους ενδιαφερόμενους.
Πάντως, μέχρι στιγμής το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί με το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης για να διαπιστωθεί αν θα χορηγηθεί βίζα στους ενδιαφερόμενους.
Σημειώνεται πως όσοι παίρνουν φοιτητική βίζα έχουν το δικαίωμα να εργάζονται 20 ώρες την εβδομάδα και απεριόριστες ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Ο κ. Κατσιαμπάνης αισιοδοξεί πως με το σύστημα αυτό «σύντομα θα μονιμοποιηθούν οι επιλεγέντες».
Η κίνηση προβλήθηκε και από την ημερήσια εφημερίδα The Herald Sun που γράφει ότι «θα προσφερθεί εγγυημένη εργασία και καλή ποιότητα ζωής σ' αυτούς που θα επιλεγούν».
Ο κ. Κατσιαμπάνης λέει πως ένας οδηγός ταξί που θα εργάζεται έξι μέρες την εβδομάδα, δώδεκα ώρες την ημέρα μπορεί να κερδίζει περίπου χίλια δολάρια καθαρά εβδομαδιαίως.
Αξίζει να σημειωθεί πως έλλειψη οδηγών ταξί έχουν και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας και αν η προσπάθεια της Μελβούρνης στεφθεί από επιτυχία αναμένεται να επιχειρηθεί και από τις άλλες πόλεις η προσέλκυση οδηγών ταξί από την Ελλάδα.
Huntingdale
Telephone:03 9543 8700 or 1300 TAXI LINK
Email:info@australiantaxiacademy.com.au
Address:1313-1315 North Road, Huntingdale, VIc
http://www.taxischool.com.au/contact_us.html
Brunswick
Telephone:03 9381 0054
Email:info@australiantaxiacademy.com.au
Address:392-394 Victoria St, Brunswick, 3056