step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)


step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)
                    
Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)

http://step.gov.gr/item/?id=82
Αντικείμενο των προγραμμάτων είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για 30.000 ανέργους, οι οποίες προκύπτουν από τη διάγνωση εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης

Οι παρεμβάσεις αυτές εξασφαλίζουν την προετοιμασία των ωφελουμένων ώστε:
  1. να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους
  2. να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα
  3. να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν



Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα, καθώς και οι τομείς παρέμβασης, θα προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης που θα υποβάλλουν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις.
Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις θα λειτουργούν με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε αυτές θα συμμετέχουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης. 
Ο βαθμός επίτευξης του στόχου του κάθε Σχεδίου Δράσης θα αξιολογείται με βάση τον αριθμό των δημιουργούμενων νέων θέσεων απασχόλησης.

Στοιχεία προγράμματος

Κατάσταση: Επικείμενα προγράμματα
Ομάδες στόχος: Άνεργοι , Οριζόντια Δράση
Υπουργείο: Υπoυργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Φορείς διαχείρισης: 13 Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ)
Είδος παρέμβασης: Συμβουλευτική , Νέες Θέσεις Εργασίας , Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες , Επαγγελματική Κατάρτιση
Πηγή χρηματοδότησης: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο , ΕΠ. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»
Κόστος Προγράμματος: 80.000.000,00 €
Σύνδεσμος: http://www.epanad.gov.gr

Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)


Αντικείμενο των προγραμμάτων είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για 30.000 ανέργους, οι οποίες προκύπτουν από τη διάγνωση εξειδικευμένων αναγκών των τοπικών κοινωνιών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Οι παρεμβάσεις αυτές εξασφαλίζουν την προετοιμασία των ωφελουμένων ώστε:
  • να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους
  • να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα
  • να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν
Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα, καθώς και οι τομείς παρέμβασης, θα προσδιορίζονται στα Σχέδια Δράσης που θα υποβάλλουν οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις. Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις θα λειτουργούν με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε αυτές θα συμμετέχουν Δημόσιοι και Ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης. Ο βαθμός επίτευξης του στόχου του κάθε Σχεδίου Δράσης θα αξιολογείται με βάση τον αριθμό των δημιουργούμενων νέων θέσεων απασχόλησης.

Στοιχεία προγράμματος

Κατάσταση:Επικείμενα προγράμματα
Ομάδες στόχος:Άνεργοι , Οριζόντια Δράση
Υπουργείο:Υπoυργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Φορείς διαχείρισης:13 Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ)
Είδος παρέμβασης:Συμβουλευτική , Νέες Θέσεις Εργασίας , Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες , Επαγγελματική Κατάρτιση
Πηγή χρηματοδότησης:Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο , ΕΠ. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»
Κόστος Προγράμματος:80.000.000,00 €
Σύνδεσμος:http://www.epanad.gov.gr
Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π. ΑΝ.Α.Δ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Το Ε.Π. εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, δηλαδή το εθνικό πρόγραμμα της 4ης περιόδου συγχρηματοδοτούμενων παρεμβάσεων από την Ε.Ε. Xρηματοδοτεί δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική ενσωμάτωση και τη μεταρρύθμιση του τομέα υγείας. Αρμόδια για τη διαχείρισή του είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο του Ε.Π. και την πορεία υλοποίησής του μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες ενότητες Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα & Υλοποίηση.

Αν είστε άνεργος, εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, ή ανήκετε σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (ΑμεΑ, παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες, μακροχρόνια άνεργοι, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ομάδες με πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια κ.α.) μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Δράσεις τις δυνατότητες που σας προσφέρει το Ε.Π. Παρεμβάσεις του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπορείτε να αναζητήσετε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Για Προκηρύξεις έργων Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΥΔ, καθώς και για Προκλήσεις της ΕΥΔ προς Δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων υλοποίησης πράξεων, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις σχετικές ενότητες.
――――――
Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π. ΑΝ.Α.Δ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση(Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Το Ε.Π. εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, δηλαδή το εθνικό πρόγραμμα της 4ης περιόδου συγχρηματοδοτούμενων παρεμβάσεων  από την Ε.Ε. Xρηματοδοτεί δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ανεργίας, την κοινωνική ενσωμάτωση και τη μεταρρύθμιση του τομέα υγείας. Αρμόδια για τη διαχείρισή του είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο του Ε.Π. και την πορεία υλοποίησής του μπορείτε να δείτε στις αντίστοιχες ενότητες Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υλοποίηση.

Αν είστε άνεργος,  εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, ή ανήκετε σεευπαθή κοινωνική ομάδα (ΑμεΑ, παλιννοστούντες, μετανάστες, πρόσφυγες, μακροχρόνια άνεργοι, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ομάδες με πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια κ.α.) μπορείτε να αναζητήσετε στην ενότητα Δράσεις τις δυνατότητες που σας προσφέρει το Ε.Π. Παρεμβάσεις του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπορείτε να αναζητήσετε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.  

Για Προκηρύξεις έργων Τεχνικής Υποστήριξης της ΕΥΔ, καθώς και για Προκλήσεις της ΕΥΔ προς Δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων υλοποίησης πράξεων, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις σχετικές ενότητες.
http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=3&la=1
Νέα & Ανακοινώσεις

Πρόσκληση σε Κέντρα Ένταξης ΑμΕΑ για την Επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας

1/12/2011
Κατεβάστε το αρχείο
Δημόσια Διαβούλευση έως 23/11/2011

4/11/2011
Δημόσια Διαβούλευση έως 23/11/2011 του Σχεδίου Πρόσκλησης για την Υλοποίηση Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης σε ΤΠΕ, μέσω Συστήματος Επιταγών Κατάρτισης (training vouchers). Αποστολή παρατηρήσεων και σχολίων: gengrammateas@mou.gr, ioanfoug@mou.gr
Κατεβάστε το αρχείο
Δημόσια Διαβούλευση έως 23/11/2011

4/11/2011
Διαβούλευση έως 23/11/2011 της ΚΥΑ Συστήματος Διαχείρισης για τις δράσεις του ΕΠΑΝΑΔ «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες»
Κατεβάστε το αρχείο
Ανάκληση Πρόσκλησης "Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση στις Δραματουργικές Σπουδές Υποκριτικής Τέχνης"

1/11/2011
Κατεβάστε το αρχείο
Εκδήλωση "Νεολαία σε κίνηση", Θεσσαλονίκη & Ιωάννινα

21/9/2011
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προσκαλεί τους νέους της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων στις εκδηλώσεις "Νεολαία σε κίνηση", προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, και απασχόλησης μέσω της κινητικότητας στην ΕΕ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους, Πέμπτη 22/9 - Κυριακή 25/9/2011
Ιωάννινα: Πλατεία Πύρρου, Παρασκευή 30/9 - Κυριακή 2/10/2011
Ωράριο: Πεμ - Σαβ 10:30-20:30, Κυριακή: 10:30-18:30
Στην τέντα της Αντιπροσωπείας, θα λειτουργούν 11 θεματικά περίπτερα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο απόκτησης των κατάλληλων γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας, ώστε να εξασφαλίσουν την πρώτη τους εργασία και να εκμεταλλευθούν τις νέες υποτροφίες της ΕΕ για σπουδές ή κατάρτιση στο εσωτερικό ή εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί ο "Τροχός Σταδιοδρομίας", δηλ. δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο εξωτερικό της τέντας.
Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/youthonthemove/

Νέα & Ανακοινώσεις

  • Πρόσκληση σε Κέντρα Ένταξης ΑμΕΑ για την Επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας

    1/12/2011
  • Δημόσια Διαβούλευση έως 23/11/2011

    4/11/2011
    Δημόσια Διαβούλευση έως  23/11/2011 του Σχεδίου Πρόσκλησης για την Υλοποίηση Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης σε ΤΠΕ, μέσω Συστήματος Επιταγών Κατάρτισης (training vouchers).   Αποστολή παρατηρήσεων και σχολίων: gengrammateas@mou.gr, ioanfoug@mou.gr
  • Δημόσια Διαβούλευση έως 23/11/2011

    4/11/2011
    Διαβούλευση έως 23/11/2011 της ΚΥΑ Συστήματος Διαχείρισης για τις δράσεις του ΕΠΑΝΑΔ «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» 
  • Ανάκληση Πρόσκλησης "Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση στις Δραματουργικές Σπουδές Υποκριτικής Τέχνης"

    1/11/2011
  • Εκδήλωση "Νεολαία σε κίνηση", Θεσσαλονίκη & Ιωάννινα

    21/9/2011
    Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προσκαλεί τους νέους της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων στις εκδηλώσεις "Νεολαία σε κίνηση", προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, και απασχόλησης μέσω της κινητικότητας στην ΕΕ. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
    Θεσσαλονίκη:  Πλατεία Αριστοτέλους, Πέμπτη 22/9 - Κυριακή 25/9/2011
    Ιωάννινα: Πλατεία Πύρρου, Παρασκευή 30/9 -  Κυριακή 2/10/2011
    ΩράριοΠεμ - Σαβ  10:30-20:30, Κυριακή: 10:30-18:30
    Στην τέντα της Αντιπροσωπείας, θα λειτουργούν 11 θεματικά περίπτερα, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο απόκτησης των κατάλληλων γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας, ώστε να εξασφαλίσουν την πρώτη τους εργασία και να εκμεταλλευθούν τις νέες υποτροφίες της ΕΕ για σπουδές ή κατάρτιση στο εσωτερικό ή εξωτερικό.
    Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα λειτουργεί ο "Τροχός Σταδιοδρομίας", δηλ. δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ), για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα στο εξωτερικό της τέντας. 
    Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/youthonthemove/
Σύνδεσμοι
http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=10&la=1

  1. Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο
  2. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
  3. Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων
  4. ΕΣΠΑ
  5. Ε.Υ. Συντονισμού Δράσεων ΕΚΤ
  6. Ε.Υ. Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  7. Ε.Υ. για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία
  8. Ε.Y. Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το ΕΚΤ
  9. Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης
  10. ΟΑΕΔ
  11. ΜΟΔ
  12. Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό για την Ηλεκτρονική Υποβολή Δικαιούχων
  13. Μητρώο Εμπειρογνωμώνων για έργα του ΕΣΠΑ
  14. Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση»


Σύνδεσμοι

step.gov.gr,Τοπικά σχέδια δράσης για την απασχόληση (ΤοπΣΑ)