Θέση Γενικού Διευθυντή.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα προβλεπόμενα στη Διμερή Σύμβαση μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι (Ν.3733/2009) και το γενικότερο ισχύον νομικό πλαίσιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία, προκηρύσσει τη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, να έχουν τα προσόντα διορισμού σε θέση Ερευνητή Βαθμίδος Α΄, διοικητική εμπειρία και προϋπηρεσία στην οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών. Η επαρκής γνώση της Ελληνικής Γλώσσας θα ληφθεί θετικά υπ’ όψιν, συνυπολογιζομένων και των
λοιπών προσόντων του κάθε υποψηφίου.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων πρέπει να συνοδεύονται από φάκελο επιστημονικής δραστηριότητας όπου θα πιστοποιείται η συνάρτηση αυτής προς ένα από τα ερευνητικά αντικείμενα του Ε.Ι.Π. και η συνάφεια προς το επιστημονικό ήθος και τους σκοπούς του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.
Κριτήριο για την κατάταξη των υποψηφίων αποτελεί, μεταξύ άλλων, η εμπειρία τους στους τομείς δραστηριοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, η συνολική επιστημονική τους δραστηριότητα, οι διοικητικές και διευθυντικές τους ικανότητες και η διοικητική τους εμπειρία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εμπειρία στους παρακάτω τομείς:
Α. Διοίκηση και Πολιτική Δημόσιας Υγείας.
Β. Βασική ή / και Εφαρμοσμένη έρευνα σε επιστημονικό πεδίο της Βιοϊατρικής Έρευνας
Η θητεία είναι πενταετής και ανανεώσιμη. Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και η σύμβαση εργασίας διέπεται απ΄ την ελληνική νομοθεσία.
Ο Γενικός Διευθυντής θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα στα πλαίσια των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.
Ο Γενικός Διευθυντής διοικεί το Ινστιτούτο, προΐσταται των υπηρεσιών του και είναι υπεύθυνος για την σύνταξη του ερευνητικού και αναπτυξιακού προγράμματος αυτού.
Οι φάκελοι των υποψηφίων θα πρέπει να κατατεθούν σε 10 αντίτυπα ( 5 στην Ελληνική και 5 στην Αγγλική γλώσσα) στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ( www . pasteur . gr ), Βασιλίσσης Σοφίας 127, 115 21 Αθήνα, υπ΄ οψιν Τμήματος Προσωπικού, με καταληκτική ημερομηνία την 20/1/2012. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: Τμήμα Προσωπικού, τηλ: 210 6478857, 2106478861, e-mail: prosopiko@pasteur.gr.