PROSLHPSEIS STOYS DHMOYS,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

PROSLHPSEIS STOYS DHMOYS,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ§©―


PROSLHPSEIS STOYS DHMOYS,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

  1. PROSLHPSEIS STOYS DHMOYS
  2. https://www.facebook.com/video/video.php?v=197541733660800
  3. https://www.facebook.com/video/video.php?v=197543623660611&oid=210627972310743&saved
  4. από Αγανακτισμενοι Στο Συνταγμα
  5. Back to Αγανακτισμενοι Στο Συνταγμα
  6. από ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  7. Back to ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
  8. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους δήμους


Ελευθεροτυπία - 2 days ago
... που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε δήμο με αυτεπιστασία και με την ευθύνη των ...μέσω του οποίου μπορούν να προσληφθούν σε χρονικό διάστημα τριών ετών ...
Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους Δήμους‎ Capital.gr
all 29 news articles »

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους ΔήμουςΠηγή:www.capital.gr
Περίπου 100 χιλιάδες άνεργοι, από τους πίνακες του ΟΑΕΔ, θα προσληφθούν για απασχόληση στους Δήμους σε έργα αυτεπιστασίας.

Τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο Δεκέμβριος, πρόκειται να αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους Δήμους, το οποίο στην πλήρη έκτασή του έχει προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ και πρόκειται να συμβάλλει στην απασχόληση 100 χιλιάδων ανέργων.

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να «τρέξει» το πρόγραμμα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης σε πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πηγή:www.athina984.gr


Πηγή:www.capital.gr

Τετ, 23/11/2011 - 19:42

Τη δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας στους Δήμους της χώρας, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης. Οι θέσεις αυτές θα αφορούν έργα αυτεπιστασίας των Δήμων, ενώ θα γίνονται περίπου 40.000  προσλήψεις για τρία χρόνια. 

Η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου, ώστε το ΑΣΕΠ το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου να κοινοποιήσει τις λίστες των ανέργων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο αυτό πρόγραμμα. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ. Γιαννίτσης χαρακτήρισε σήριαλ τη συζήτηση που γίνεται για την αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών, προανήγγειλε αλλαγές στον Καλλικράτη, ενώ για την εργασιακή εφεδρεία είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στους δήμους απ αυτούς που φεύγουν λόγω του μέτρου, αλλά από τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση.


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327849


Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους στους δήμους

Οι πίνακες των ανέργων του ΟΑΕΔ θα είναι η δεξαμενή επιλογής, από όπου θα προσληφθούν τουλάχιστον 100.000 άτομα, για να εργαστούν σε έργα αυτεπιστασίας στους δήμους. Την όλη διαδικασία θα ελέγχει και θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ. Η καταληκτική ημερομηνία του εγχειρήματος, οπότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πίνακες των ανέργων για όλους τους δήμους, είναι η 15η Ιανουαρίου.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με στόχο να χτυπηθεί ώς ένα βαθμό η ανεργία, η οποία καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, καθώς κάθε άνεργος, που θα ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα, θα μπορεί να συμπληρώνει 135 μεροκάματα το χρόνο, λαμβάνοντας αφ' ενός τα συγκεκριμένα χρήματα και αφ' ετέρου καλύπτοντας και το χρόνο συνταξιοδότησής του.
Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν όλοι σε μικρά τεχνικά έργα, που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε δήμο με αυτεπιστασία και με την ευθύνη των δημάρχων.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, υπογραμμίζοντας ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο του.
Αναλύοντας το χρονοδιάγραμμα, ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι, προκειμένου να είναι έτοιμοι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου οι πίνακες των ανέργων ανά δήμο και ανά ειδικότητα, που να καλύπτουν ολόκληρη την Ελλάδα, πρέπει έως τις 15 Δεκεμβρίου το αργότερο να έχει εκδοθεί η μεγάλη προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ.
Τόσο ο κ. Γιαννίτσης όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, έκαναν γνωστό ότι ώς τα μέσα Ιανουαρίου 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατάλογοι με τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ, που θα συνταχθούν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, από τους οποίους οι δήμοι, που εκτελούν έργα αυτεπιστασίας με ίδιους πόρους, θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό.
Το προσωπικό θα είναι κυρίως εργατοτεχνικό και τα έργα θα έχουν αποκλειστικά τοπικό χαρακτήρα. Οι μέρες απασχόλησης δεν θα υπερβαίνουν τις 135 το χρόνο, ενώ στις προσλήψεις, την εποπτεία των οποίων θα έχει το ΑΣΕΠ, θα μπορούν να προχωρήσουν άμεσα οι δήμοι που διαθέτουν δικούς τους πόρους.
Στο μεταξύ, από την 1η Φεβρουαρίου 2012 θα ξεκινήσει και η εφαρμογή του προγράμματος, που θα υλοποιηθεί και με κοινοτικούς πόρους, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, μέσω του οποίου μπορούν να προσληφθούν σε χρονικό διάστημα τριών ετών περίπου 100.000 άνεργοι με αυτεπιστασία επίσης. Το προσωπικό θα προσληφθεί βάσει κριτηρίων από την ίδια «δεξαμενή» ανέργων και θα έχει -και αυτό- τη δυνατότητα απασχόλησης για 135 ημερομίσθια το χρόνο.
Ο κ. Γιαννίτσης υπογράμμισε ότι τα έργα, στα οποία θα απασχοληθεί το προσωπικό, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των δημάρχων, γι' αυτό και κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες, επειδή άλλες φορές έχει υπάρξει κακό προηγούμενο, να αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης τις προτεραιότητές τους.
Αναφερόμενος επίσης στην εργασιακή εφεδρεία και την εφαρμογή της στους δήμους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι από την εικόνα που υπάρχει στο υπουργείο, το μέτρο δεν δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιθέτως, τέτοια προβλήματα δημιουργούνται λόγω συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων. «Η αυτοδιοίκηση δεν έχει πρόβλημα λόγω εφεδρείας. Εχει, γιατί φεύγει κόσμος», είπε χαρακτηριστικά. *

 http://www.trikalavoice.gr/sites/default/files/storyimage/2011/09/24912/dimarxeio_trikalon_2.jpg
   

http://www.nooz.gr/Uploads/Greece/Dimarxeio_0987.jpg