Κατάρτιση με αμοιβή katartisi-me-amoivi

-

  1. http://www.step.gov.gr/
  2. Αρχική Σελίδα - step.gov.gr http://bit.ly/sSVJOm
  3. προγράμματα κατάρτισης
  4. Κατάρτιση με αμοιβή
  5. Συμβουλευτικό κέντρο
  6. 27 προγράμματα
  7. ωφελούμενους 310.000 άτομα
  8. αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα 2 στα 5 ευρώ την ώρα
  9. θα επιλέγουν το φορέα βάσει των ατομικών τους κριτηρίων
  10. απευθείας καταβολή εκπαιδευτικών επιδομάτων προς καταρτισθέντες, μέσω πίστωσης τραπεζικών τους λογαριασμών, τέλος στα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολών, παρελθόντος


-
katartisi-me-amoivi--310000-oi-epidotoumenes-theseis-ergasias-gia-anergous
-
Κατάρτιση με αμοιβή- 310.000 οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους Ξεκινούν τη Δευτέρα τα πρτογράμματα

24/11/2011 20:55
-
Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ξεκινούν τα προγράμματα απασχόλησης, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι εγγραμμένοι άνεργοι, όσο και όλοι όσοι δεν έχουν δουλειά και κάρτα ανεργίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο, που δημιούργησε το υπουργείο εργασίας, www.step.gov.gr, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο, που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα ενώ θα υπάρχουν στοχευμένα προγράμματα τόσο για τους νέους, όσο και για τους άνεργους ηλικίας άνω των 55 ετών.
Αλλαγές έχουν  γίνει στην  καθιέρωση του συστήματος “επιταγής κατάρτισης” (voucher) για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα 2 στα 5 ευρώ την ώρα, ενώ οι καταρτιζόμενοι θα επιλέγουν το φορέα βάσει των ατομικών τους κριτηρίων.
Επίσης, θα γίνεται απευθείας καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων προς τους καταρτισθέντες, μέσω της πίστωσης των ατομικών τραπεζικών τους λογαριασμών, κάτι που βάζει τέλος στα φαινόμενα καθυστέρησης των καταβολών, τα οποία παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.
-
allintitle: "Κατάρτιση με αμοιβή"
-

5 results (0.28 seconds)
-

In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 5 already displayed.
If you like, you can repeat the search with the omitted results included.

-
http://kouloglou-demetrios.posterous.com/82058056
-

http://www.step.gov.gr/

Επιταγή Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης
"ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ"
Παράταση φάσης υποβολής αιτήσεων έως 16/12/2011
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 24/10/2011 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη ανάδειξη δικαιούχων της Επιταγής Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα χορηγηθεί σε σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. Η ηλεκτρονική υποβολή θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 25/11/2011. Για να ενημερωθείτε και να υποβάλλετε αίτηση για τη δράση επισκεφθείτε τη διαδικτυακή εφαρμογή: www.voucher-iek-ggdvm.gr
Σχετικός σύνδεσμος: /item/index/id/1

http://www.step.gov.gr/news/index/id/1

ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ (Δ.Ι.Ε.Κ) ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ (Ι.Ι.Ε.Κ)
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Σκοπός της πρωτοβουλίας
Η χώρα μας έχει την ανάγκη σήμερα όσο ποτέ να επενδύσει στο πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της: τους νέους της. Στο πλαίσιο αυτής της κρίσιμης προτεραιότητας το Υπουργείο Παιδείας Δια, Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προωθεί την Επιταγή Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης με σκοπό να υποστηριχθούν οι κοινωνικά ασθενέστεροι καταρτιζόμενοι στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ. και Ι.Ι.Ε.Κ.), αλλά και να προσανατολιστούν οι καταρτιζόμενοι σε ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και κατά συνέπεια προσφέρουν καλύτερες προοπτικές απασχόλησης.
Ποιους αφορά;
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση της επιταγής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης έχουν όλοι οι καταρτιζόμενοι, έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι χωρών μελών της Ε.Ε., καθώς και νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν εγγράφει σε οποιοδήποτε από τα εξάμηνα κατάρτισης για τις ειδικότητες τεσσάρων (4) και δύο (2) εξαμήνων σε όλα τα Δ.Ι.Ε.Κ. και Ι.Ι.Ε.Κ. της χώρας. Η επιταγή θα χορηγείται σε 14.000 καταρτιζόμενους το χρόνο οι oποίοι θα επιλέγονται με κριτήρια κοινωνικά, εισοδηματικά και γεωγραφικά αλλά και βάσει της ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής και τη διαδικασία χορήγησης της επιταγής.
Τρόπος υποβολής αιτήσεων *
H υποβολή αίτησης πραγματοποιείται ως εξής:
Βήμα 1ο: Καταχώρηση προσωπικών στοιχείων και δημιουργία λογαριασμού
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι η δημιουργία λογαριασμού χρήστη. Με τη διαδικασία αυτή χορηγούνται κωδικοί πρόσβασης, με τους οποίους ο/η χρήστης συνδέεται για να καταχωρήσει την αίτηση του/της. (Ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει email)
Βήμα 2ο: Καταχώρηση στοιχείων αίτησης
Καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων της αίτησης με τις ακόλουθες ενότητες:
IEK και ειδικότητα φοίτησης
Οικογενειακή κατάσταση
Οικονομική κατάσταση
Βήμα 3ο: Οριστική υποβολή αίτησης
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μία αίτηση. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης του/της δεν είναι δυνατή η αλλαγή των στοιχείων της.
*Eξαίρεση αποτελούν:
Οι καταρτιζόμενοι που εκτίουν την ποινή τους σε καταστήματα κράτησης.
Δημιουργία Λογαριασμού
http://www.voucher-iek-ggdvm.gr/

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:
τηλέφωνα επικοινωνίας: 2131311587, 2131311560
μέσω email στο infovoucher@gsae.edu.gr

-