http://diavgeia.gov.gr/tools

-

-
Δι@υγεια
-
http://diavgeia.gov.gr/widget
-
αλλαγή κουλτούρας σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση
σε συνολική αλλαγή κουλτούρας σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση
σε συνολική αλλαγή κουλτούρας σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση σε θέματα διαφάνειας
η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας και αισθητικής
κουλτούρα αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου
Αλλαγή κουλτούρας Δημόσιας Διοίκησης
το πρώτο χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στη δημόσια διοίκηση
Η κουλτούραγλωσσικό δάνειο που προέκυψε ως αντιστοίχηση του γερμανικού kultur, σημαίνει την καλλιέργεια του πνεύματος, την παιδείααλλά και το σύνολο της πνευματικής παράδοσης και δημιουργίας ενός κοινωνικού συνόλου (ως λανθασμένο συνώνυμο της λέξης πολιτισμός, όρου του οποίου η κουλτούρα είναι υποσύνολο). Στα ελληνικά απαντάται συχνά και ως υποτιμητικός όρος με επιφανειακή χροιά για να αποδώσει την έννοια της σοβαροφάνειας και ενδεχομένως της επίδειξης σε θέματα διανόησης.
-
Η εφαρμογή του προγράμματος Διαύγεια θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στη σχέση του Πολίτη με το Κράτος. Ο πολίτης πλέον έχει ενισχυμένες δυνατότητες να απολαύσει συνταγματικά του δικαιώματα, όπως είναι η πληροφόρηση και η συμμετοχή στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Παράλληλα, με την υποχρεωτική ανάρτηση των πράξεων στο διαδίκτυο εξασφαλίζεται η υπευθυνότητα, η ευθύνη και η λογοδοσία από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
-
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν τις πράξεις των Υπουργείων και των Φορέων απλά και εύκολα χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά και θεματικές κατηγορίες (μετα-δεδομένα), με τις οποίες είναι καταχωρημένη η κάθε πράξη, μέσω μιας εύχρηστη φόρμας αναζήτησης είτε από την ιστοσελίδα του κάθε Φορέα που την εκδίδει, είτε από τον ειδικό δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου et.diavgeia.gov.gr.
-
Ο Δικτυακός Τόπος diavgeia.gov.gr λειτουργεί ως πηγή ενημέρωσης. Στο diavgeia.gov.gr θα δημοσιεύεται συνεχώς ενημερωτικό υλικό και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για τις Ομάδες Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) που είναι επιφορτισμένες με την ανάρτηση των αποφάσεων για τους Φορείς που προβλέπει ο νόμος.
-
εθνική άμυνα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα
πρόγραμμα αρκετά προωθημένο και καινοτόμο, ακόμα και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα
μέγιστη δημοσιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης
όλες οι αποφάσεις των υπόχρεων Φορέων

Στο et.diavgeia.gov.gr αναρτώνται όλες οι αποφάσεις των υπόχρεων Φορέων

http://diavgeia.gov.gr/tools
-
Στο et.diavgeia.gov.grαναρτώνται όλες οι αποφάσεις των υπόχρεων Φορέων
-

Kατάλογος Φορέων & Αναλυτικά Στατιστικά Αναρτήσεων


-

Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
-

Ενσωμάτωση των αποφάσεων στο δικό σας site  (ΔΙ@YΓΕΙΑ.Widget)

Δείτε πως μπορείτε να ενσωματώσετε την ροή αποφάσεων στην σελίδα σας με ένα ” copy paste “ περισσότερα

-

Χρήσιμα Εργαλεία + πληροφορίες


Αναζήτηση και oργάνωση πληροφορίας του  Προγράμματος ΔΙ@ΥΓΕΙΑ
Στον κεντρικό δικτυακό τόπο του Προγράμματος ΔΙ@ΥΓΕΙΑ στο Εθνικό Τυπογραφείο (http://et.diavgeia.gov.gr/) αναρτώνται όλες οι αποφάσεις των υπόχρεων Φορέων .
Οι υποσελίδες όπου αναρτώνται οι αποφάσεις  των Φορέων στο et.diavgeia.gov.gr,  είναι ομοιόμορφες ώστε να διευκολύνουν τον επισκέπτη στην αναζήτηση αποφάσεων .
α. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την  υπηρεσία  αναζήτησης  με λέξεις κλειδιά  πατώντας εδώ
β.Πατώντας εδώ έχετε την δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης  (με κριτήρια επιλογής) για όλους τους Φορείς
γ. Στις επιμέρους υποσελίδες των φορέων έχετε επίσης δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης με περισσότερα κριτήρια π.χ http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/search/index.php

-
Tι είναι η ΔΙΑΥΓΕΙΑ
-

-

Yπηρεσία Ψηφιακής Επαλήθευσης Γνησιότητας

Mέσω της υπηρεσίας μπορείτε να επαληθεύσετε την γνησιότητα ενός ηλεκτρονικού αρχείου (pdf) που έχει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) , έχει αναρτηθεί δηλαδή στον δικτυακό τόπο του προγράμματος ΔΙ@ΥΓΕΙΑ  Μάθε περισσότερα

-
Μπορείτε να αναζητήσετε πράξεις όπως ισολογισμούς / προϋπολογισμούς κ.α στην υποσελίδα κάθε φορέα στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ  είτε  χρησιμοποιώντας  την λειτουργία της αναζήτησης ή επιλέγοντας από  την λίστα των τύπων των αποφάσεων που αναρτώνται
-

Ανοικτά Δεδομένα – Περισσότερες επιλογές αξιοποίησης και ανάλυσης

Με το Πρόγραμμα Διαύγεια [Ν.3861/2010 (ΦΕΚ112/Α’/13-7-2010)] όχι μόνο θεσμοθετείται η υποχρέωση ανάρτησης των νόμων, των κανονιστικών πράξεων και εν γένει πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο, αλλά και παρέχονται τα εργαλεία που είναι αναγκαία για την ουσιαστική και ανοιχτή πρόσβαση στις αποφάσεις αυτές. Πάτησε  εδώ για να μάθεις περισσότερα για την χρήση της διεπαφής ανοικτών δεδομένων (API)

-
http://ticketing.ktpae.gr/diavgeia/Default.aspx?frm=4
-

Φόρμα Yποβολής Πρότασης για Πολίτες
Καλώς ήλθατε στην Υπηρεσία Υποβολής Ερωτήσεων & Αιτημάτων
Παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία προκειμένου να υποβάλλετε την πρότασή σας για την βελτίωση των διαδικτυακών υπηρεσιών του προγράμματος Δι@ύγεια Εάν είστε στέλεχος Φορέα της Δημόσιας Διοίκησης παρακαλούμε χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα.

Όνομα:  
Επώνυμο:  
eMail:
Τηλέφωνο:
Κατηγορία:   

Παρακαλούμε περιγράψτε την πρότασή σας     

Κωδικός Επιβεβαίωσης

Show another codeΑλλαγή κωδικού

Η υπηρεσία υποβολής και παρακολούθησης αιτημάτων παρέχεται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. σε συνεργασία με τηνΕιδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.


-

-
Χρήσιμα Εργαλεία + πληροφορίες

Αναζήτηση και oργάνωση πληροφορίας του Προγράμματος ΔΙ@ΥΓΕΙΑ



Στον κεντρικό δικτυακό τόπο του Προγράμματος ΔΙ@ΥΓΕΙΑ στο Εθνικό Τυπογραφείο (http://et.diavgeia.gov.gr/) αναρτώνται όλες οι αποφάσεις των υπόχρεων Φορέων .

Δείτε επίσης τις σελίδες Κατάλογο των Υπουργείων και Αναλυτικό κατάλογο φορέων ανά Υπουργείο

Οι υποσελίδες όπου αναρτώνται οι αποφάσεις των Φορέων στο et.diavgeia.gov.gr, είναι ομοιόμορφες ώστε να διευκολύνουν τον επισκέπτη στην αναζήτηση αποφάσεων .

α. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την υπηρεσία αναζήτησης με λέξεις κλειδιά πατώντας εδώ

β.Πατώντας εδώ έχετε την δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης (με κριτήρια επιλογής) για όλους τους Φορείς

γ. Στις επιμέρους υποσελίδες των φορέων έχετε επίσης δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης με περισσότερα κριτήρια π.χ http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/search/index.php

-

Έξυπνοι σύνδεσμοι  (ΔΙ@ΥΓΕΙΑ.URLS)

Oι σύνδεσμοι του προγράμματος ΔΙΑ@ΓΕΙΑ έχουν την παρακάτω μορφή  και για την καλύτερη κατανόηση παροσιάζονται παραδείγματα χρήσης .
Την παρακάτω μορφή μπορείτε να την διαπιστώσετε με την πλοήγησή σας στον κεντρικό δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου et.diavgeia.gov.gr για το πρόγραμμα ΔΙ@ΓΕΙΑ, όπου αναρτώνται όλες οι αποφάσεις των υπόχρεων Φορέων
Παρουσιάζονται ενδεικτικά τα εξής παραδείγματα
α.Φορέας http://et.diavgeia.gov.gr/f/<onoma_forea> π.χ http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes
β.Φορείς που εποπτεύονται από έναν Φορέα http://et.diavgeia.gov.gr/f/<onoma_forea>/sub π.χ http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/sub (Οι Φορείς που εποπτεύει το Υπουργείο Παιδείας)
γ. Συνολικό  RSS ανά Φορέα http://et.diavgeia.gov.gr/f/<onoma_forea>/rss π.χhttp://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/rss

-

δ. Προβολή Δαπανών με οικονομικά Στοιχεία  (Συνοπτική Προβολή)
Αναλυτική  Προβολή Δαπανών  για ένα  φορέα  http://et.diavgeia.gov.gr/f/<onoma_forea>/spending π.χ http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/spending
ε. Συνολικά Στατιστικά και γραφήματα
Για όλους τους Φορείς : http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/stats και διαγράμματαhttp://et.diavgeia.gov.gr/f/all/chart
Διαγράμματα για έναν Φορέα   : http://et.diavgeia.gov.gr/f/<onoma_forea>/chart  π.χhttp://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/chart
Στατιστικά για τους Φορείς που εποπτεύει ένας Φορέας http://et.diavgeia.gov.gr/f/<onoma_forea>/stats π.χ http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/stats

-
Σχεδιάστηκε από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Yλοποιήθηκε με χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε 
Όροι χρήσης | Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Καταγραφή Στατιστικών με χρήση "cookies" 

-
http://diavgeia.gov.gr/widget
-

Δι@ύγεια Widget


-
Εισάγετε το URL της υποσελίδας του Φορέα στο Εθνικό Τυπογραφείο
http://et.diavgeia.gov.gr/f/ 
Αριθμός Προβαλλόμενων Αναρτήσεων:  
Επιλέξτε εάν θέλετε το widget να φέρει μορφοποίηση:  
Επιλέξτε το μέγεθος του banner:  

Widget:


Banner:



Παραδείγματα

Παρακάτω φαίνεται το widget που παράγεται για το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις ακόλουθες επιλογές:

  • Φορέας: ypes
  • Αριθμός Αναρτήσεων: 7
  • Φέρει Μορφοποίηση: Ναι
  • Φορέας: ypes
  • Αριθμός Αναρτήσεων: 10
  • Φέρει Μορφοποίηση: Όχι


Παρακάτω φαίνεται το banner που παράγεται για το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τις ακόλουθες επιλογές:

  • Φορέας: ypes
  • Μέγεθος: Μεσαίο
Δι@υγεια


* Περισσότερα για τα Banner δείτε εδώ.

-

Πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και των αποφάσεων


Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο , στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Από 15/3/2010 θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δι@ύγεια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού

Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνση et.diavgeia.gov.gr .

Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 τα Υπουργεία και οι δεκατρείς περιφέρειες, υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΕΣΑΗΔ) .

-

Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ


Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 τα Υπουργεία και οι δεκατρείς περιφέρειες, υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΕΣΑΗΔ) .Εφεξής οι πράξεις και αποφάσεις των φορέων δεν είναι εκτελέσιμες αν δεν αναρτηθούν στη Διαύγεια.
Στην πλήρη ανάπτυξή της Διαύγειας σταδιακά θα συμμετέχουν τα  Ν.Π.Δ.Δ., ΝΠΙΔ – φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών αρχών και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Το πρόγραμμα Διαύγεια εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την υποχρέωση ανάρτησης όλων των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τις πράξεις που αφορούν την εθνική άμυνα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Είναι ένα πρόγραμμα αρκετά προωθημένο και καινοτόμο, ακόμα και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, με κύριο στόχο να αποφέρει τη μέγιστη δημοσιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης. Η χρήση των νέων μέσων διαδικτυακής επικοινωνίας εξασφαλίζει ευρεία δημοσιότητα και πρόσβαση στη πληροφορία που προοδευτικά θα συντελέσει σε αλλαγή κουλτούρας σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση.
Η εφαρμογή του προγράμματος Διαύγεια θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στη σχέση του Πολίτη με το Κράτος. Ο πολίτης πλέον έχει ενισχυμένες δυνατότητες να απολαύσει συνταγματικά του δικαιώματα, όπως είναι η πληροφόρηση και η συμμετοχή στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Παράλληλα, με την υποχρεωτική ανάρτηση των πράξεων στο διαδίκτυο εξασφαλίζεται η υπευθυνότητα, η ευθύνη και η λογοδοσία από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν τις πράξεις των Υπουργείων και των Φορέων απλά και εύκολα χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά και θεματικές κατηγορίες (μετα-δεδομένα), με τις οποίες είναι καταχωρημένη η κάθε πράξη, μέσω μιας εύχρηστη φόρμας αναζήτησης είτε από την ιστοσελίδα του κάθε Φορέα που την εκδίδει, είτε από τον ειδικό δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείουet.diavgeia.gov.gr.
Ο Δικτυακός Τόπος diavgeia.gov.gr λειτουργεί ως πηγή ενημέρωσης. Στο diavgeia.gov.gr θα δημοσιεύεται συνεχώς ενημερωτικό υλικό και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για τις Ομάδες Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) που είναι επιφορτισμένες με την ανάρτηση των αποφάσεων για τους Φορείς που προβλέπει ο νόμος.

-
επιμέρους υποσελίδες των φορέων
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητούν τις πράξεις των Υπουργείων και των Φορέων απλά και εύκολα

  1. χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά 
  2. και θεματικές κατηγορίες (μετα-δεδομένα), με τις οποίες είναι καταχωρημένη η κάθε πράξη, 
  3. μέσω μιας εύχρηστη φόρμας αναζήτησης 
  4. είτε από την ιστοσελίδα του κάθε Φορέα που την εκδίδει
  5. είτε από τον ειδικό δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου et.diavgeia.gov.gr.