Προσλήψεις ΟΑΕΔ


  1. αυτεπιστασίας, 
  2. κοινωνικών θέσεων εργασίας μέσω των δήμων
  3. θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω ΜΚΟΠροσλήψεις ΟΑΕΔ: 150.000 θέσεις εργασίας στους δήμους


Περισσότερα για: Εργασια, Κοινωνια
24.11.2011

  1. Σε ποιο τομέα ανακοίνωσε προσλήψεις ο ΟΑΕΔ για τον περιορισμό της ανεργίας; 
  2. Ποιες οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση στους δήμους;Η ενίσχυση της απασχόλησης, με νέες θέσεις εργασίας αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Τ. Γιαννίτση κατά τη διάρκεια άτυπης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χτες. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Φ. Γεννηματά και ο υφυπουργός Π. Κουκουλόπουλος.


Ο κ. Γιαννίτσης αναφέρθηκε στην άμεση υλοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασίας, καθώς και στην ενεργοποίηση των κοινωνικών θέσεων εργασίας μέσω των δήμων όπου υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν συνολικά 150.000 άνεργοι, από τις προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ.


Συμπληρώνοντας ο κ. Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι για τα προγράμματα αυτεπιστασίας θα έχουν διαμορφωθεί από τον ΟΑΕΔ οι κυλιόμενοι πίνακες των ανέργων (εργατών και τεχνιτών που είναι κοντά στη σύνταξη ή είναι νέοι μέχρι 29 ετών) μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου. «Από τα μέσα Δεκεμβρίου οι δήμοι που αυτοχρηματοδοτούν έργα αυτεπιστασίας θα μπορούν να επιλέξουν εργαζόμενους από τους συγκεκριμένους πίνακες», σημείωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι που θα αξιοποιήσουν ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα από την 1η Φεβρουαρίου του 2012.


Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω ΜΚΟ. Ο υφυπουργός Εσωτερικών εκτίμησε πως την επόμενη χρονιά δεν θα γίνουν προσλήψεις ΟΑΕΔ στους ΟΤΑ, ενώ θα μειωθεί δραστικά και το εποχικό προσωπικό.