50.000 άνεργοι σε κοινωφελή εργασία τον Δεκέμβριο | blog καθημερινής ενημέρωσης

ηλικιακή κατηγορία μέχρι 29 ετών
Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας στους δήμους της επικράτειας.
Το πρώτο πρόγραμμα που θα τεθεί σε λειτουργία σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας μέσα στον Δεκέμβριο αφορά την υλοποίηση 50.000 θέσεων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ.

50.000 άνεργοι σε κοινωφελή εργασία τον Δεκέμβριο | blog καθημερινής ενημέρωσης

50.000 άνεργοι σε κοινωφελή εργασία τον Δεκέμβριο
Εγκριση προκηρύξεων από ΑΣΕΠ και επιλογή από πίνακες του ΟΑΕΔ
Ξεκινούν οι διαδικασίες και οι εγκρίσεις των περίφημων προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ.
·

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | blog καθημερινής ενημέρωσης

    www.alphafm.gr/.../news-kastoria-hot-news - Cached - Translate this page
    11 hours ago - ... από ΑΣΕΠ και επιλογή από πίνακες του ΟΑΕΔ Ξεκινούν οι διαδικασίες και οι εγκρίσεις των περίφημων προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ...
  2. |blog καθημερινής ενημέρωσης, Παραράς,ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ...

    www.alphafm.gr/ - Cached - Translate this page
    3 hours ago - ... περίφημων προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ. Άμεσα θα τεθούν σε εφαρμογή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προγράμματα ...
  3. Evros Blogs » E-rgasies » Τα επιλεγμένα μπλογκ του νομού Έβρου ...

    www.evrosblogs.gr/E-rgasies/ - Cached - Translate this page
    4 hours ago - Ξεκινούν οι διαδικασίες και οι εγκρίσεις των περίφημων προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ. Άμεσα θα τεθούν σε εφαρμογή από την πολιτική ηγεσία ...

·
Άμεσα θα τεθούν σε εφαρμογή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προγράμματα απασχόλησης στους δήμους της χώρας, από τα οποία υπολογίζεται ότι θα εργαστούν περίπου 150.000 άνεργοι.
Το πρώτο πρόγραμμα που θα τεθεί σε λειτουργία σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας μέσα στον Δεκέμβριο αφορά την υλοποίηση 50.000 θέσεων κοινωνικής εργασίας μέσω ΜΚΟ. Οι προκηρύξεις των θέσεων καθώς και ο έλεγχος των επιτυχόντων θα γίνεται από το ΑΣΕΠ με βάση τη μοριοδότηση που ισχύει σήμερα για το εποχικό προσωπικό. Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας στους δήμους της επικράτειας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες και αναμένουν την έγκριση για την εκταμίευση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 
-

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ

Συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, στις 12 το μεσημέρι το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος). 
-
Εντός του Δεκεμβρίου, ο ΟΑΕΔ θα διαμορφώσει τους πίνακες υποψηφίων για το πρόγραμμα και στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του στους μεγάλους δήμους της χώρας και κατόπιν να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Υπολογίζεται ότι σε βάθος τριετίας θα απασχοληθούν περίπου 100.000 μακροχρόνια άνεργοι κυρίως σε ειδικότητες εργατών και τεχνιτών που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη ή ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία μέχρι 29 ετών.