Κατάρτιση με αμοιβή- 310.000 οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους - Κοινωνία - The Best News

Κατάρτιση με αμοιβή- 310.000 οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους - Κοινωνία - The Best News

Κατάρτιση με αμοιβή- 310.000 οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους
Ξεκινούν τη Δευτέρα τα πρτογράμματα
24/11/2011 20:55



Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ξεκινούν τα προγράμματα απασχόλησης, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι εγγραμμένοι άνεργοι, όσο και όλοι όσοι δεν έχουν δουλειά και κάρτα ανεργίας. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο, που δημιούργησε το υπουργείο εργασίας, www.step.gov.gr, ενώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα λειτουργεί και το Συμβουλευτικό κέντρο, που θα δίνει πληροφορίες και κατευθύνσεις για τα προγράμματα κατάρτισης.

Τα 27 προγράμματα που θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι ύψους 1,3 δισ. ευρώ με ωφελούμενους 310.000 άτομα ενώ θα υπάρχουν στοχευμένα προγράμματα τόσο για τους νέους, όσο και για τους άνεργους ηλικίας άνω των 55 ετών.
Αλλαγές έχουν γίνει στην καθιέρωση του συστήματος “επιταγής κατάρτισης” (voucher) για τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του επιδόματος κατάρτισης από τα 2 στα 5 ευρώ την ώρα, ενώ οι καταρτιζόμενοι θα επιλέγουν το φορέα βάσει των ατομικών τους κριτηρίων.
Επίσης, θα γίνεται απευθείας καταβολή των εκπαιδευτικών επιδομάτων προς τους καταρτισθέντες, μέσω της πίστωσης των ατομικών τραπεζικών τους λογαριασμών, κάτι που βάζει τέλος στα φαινόμενα καθυστέρησης των καταβολών, τα οποία παρατηρήθηκαν στο παρελθόν.