Η γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Η γιορτή της Επιχειρηματικής Αριστείας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συγκέντρωσε 500 περίπου προσκεκλημένους και περιελάμβανε την απονομή των Πιστοποιητικών του Εθνικού Προγράμματος Πιστοποίησης ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν», την απονομή των Πιστοποιητικών του προγράμματος των Επιπέδων Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία (Committed to Excellence in Europe) και Αναγνώριση για την Επιχειρηματική Αριστεία (Recognised for Excellence in Europe) του European Foundation for Quality Management (EFQM), τη βράβευση των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και της Ροδόπης και των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρναρνίας, Βοιωτίας, Έβρου, Ιωαννίνων, Κορινθίας, Κυκλάδων και Μεσσηνίας, με τα οποία η ΕΕΔΕ συνεργάζεται επί μακρόν, τόσο στην επιμόρφωση όσο και στις πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας, και τέλος την απονομή του Βραβείου του Έλληνα Quality Leader of the Year 2011 στον κ. Γεώργιο Βελέντζα, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε. και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή του Ομίλου FOLLI FOLLIE.

Αναφερόμενος στα 10 χρόνια Επιχειρηματικής Αριστείας ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, είπε τα εξής: Δώσαμε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να γνωρίσουν τον κόσμο της Επιχειρηματικής Αριστείας με την εισαγωγή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου του EFQM στην χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερες από 150 επιχειρήσεις το υιοθέτησαν και το εφάρμοσαν στη λειτουργία τους. Παράλληλα, πρό ενός έτους παρείχαμε στις ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμη εργαλείο που τις βοηθά στη διαδρομή τους πρoς την Επιχειρηματική Αριστεία με την εισαγωγή του Μοντέλου Investors in People από τη Βρετανία, ενός Μοντέλου που εστιάζει στη σημασία που έχει ο ανθρώπινος παράγοντας στην πορεία μιας επιχείρησης προς την Αριστεία. Και τέλος, με μεγάλη υπερηφάνια, η ΕΕΔΕ εισήγαγε στην ελληνική αγορά το Ελληνικό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας «Αιέν Αριστεύειν», που λαμβάνει υπόψη του τα χαρακτηριστικά και τις αρχές της Επιχειρηματικής Αριστείας, προσαρμοσμένα στο μέγεθος και τα χαρακτηριστικά των ελληνικών επιχειρήσεων και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Παράλληλα, η ΕΕΔΕ στηρίζει και με άλλους τρόπους τις ελληνικές επιχειρησεις στο δρόμο τους προς την Αριστεία και συνεπώς, την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους στην παγκόσμια αγορά.

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ, Αθανάσιος Ρούλιας. Ο CEO του EFQM, Pierre Cachet, χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας παράλληλα το έργο του οργανισμού παγκοσμίως και τη σημαντική βοήθεια που παρέχει στις επιχειρήσεις. Για το θεσμό του Quality Leader of the Year σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μίλησε ο κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος του EOQ (European Organisation for Quality - Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ποιότητα) και για τη διαδικασία επιλογής για την ανακήρυξη του Έλληνα Quality Leader μίλησε ο κ. Μίλτος Κοζάνης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Από πλευράς επιμελητηρίων τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν οι Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νικόλαος Αγγελίδης Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, που παρέλαβε και για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Έβρου, Παναγιώτης Τσιχριτζής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Αριστείδης Βούλγαρης Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Δημήτρης Μπαράτσας Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Βασίλης Νανόπουλος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας, Γιάννης Ρούσσος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Γιώργος Καραμπάτος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ακόμα, στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε το Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί υποδέχθηκαν το κοινό για να μοιραστούν μαζί του βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες. Συγκεκριμένα, στο Χωριό της Επιχειρηματικής Αριστείας συμμετείχαν οι: Βιβεχρώμ Δρ Στέφανος Δ. Πατέρας Α.Ε, Compact SA, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε., Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε, Exodus Α.Ε., Κουφετοποιϊα Χατζηγιαννάκη Α.Ε, Sprint Integrated Cοmmunications, INTRALOT και Uni-Pharma Κλ. Τσέτης ΑΒΕΕ.


Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Μέγα Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ και η Sprint Integrated Communications, χορηγός ταχυμεταφορών η ΤΝΤ, χορηγοί επικοινωνίας η Ναυτεμπορική, Business Today, Com Today και Manager, χορηγοί δικτυακής επικοινωνίας, οι naftemporiki.gr Euro2day και QualityNet και τηλεοπτικός χορηγός το SBCTV.