Δύο εργάτες νεκροί σε Κομοτηνή και Κοζάνη - Η Αυγή online

Δύο εργάτες νεκροί σε Κομοτηνή και Κοζάνη - Η Αυγή online
-
Δύο εργάτες νεκροί σε Κομοτηνή και Κοζάνη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/07/2011
Δύο εργάτες, ένας 40χρονος και ένας 47χρονος, έχασαν το τελευταίο τριήμερο τη ζωή τους, σε δύο διαφορετικά εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε Κομοτηνή και Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, μετά από πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας «Alfabetaroto ΑΒΕΕ», στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα 40χρονος εργάτης και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου χθες υπέκυψε στα τραύματά του. Από την πυρκαγιά προκλήθηκε τοξικό νέφος στην περιοχή, με αποτέλεσμα να παρέμβει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού.

* Στην Κοζάνη, φρικτό θάνατο βρήκε 45χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, σε δεξαμενή της τηλεθέρμανσης της ΔΕΗ, έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του ατμοηλεκτρικού σταθμού Αγ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με το σωματείο της ΔΕΗ «Σπάρτακος» ο Χ. Βλάχος εργαζόταν σε εργολάβο που είχε πάρει εργολαβία από τον Δήμο Κοζάνης τη συντήρηση της δεξαμενής. Ο "Σπάρτακος" απαιτεί "απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν». Σημειώνει ότι πρόκειται για "ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, από τα πιο μακάβρια, που έρχεται να προστεθεί στη μακρά μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων της περιοχής μας".

Το Σωματείο ζητεί τη λήψη αυστηρών μέτρων, πιστή τήρηση των κανονισμών και συστηματικούς ελέγχους στους εργολάβους. Χθες, Δευτέρα, επρόκειτο να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης και παράλληλα νεκροψία-νεκροτομή του άτυχου άνδρα στη Θεσσαλονίκη.
-