Κόλαση φωτιάς με έναν νεκρό | άτυχος εργαζόμενος

Κόλαση φωτιάς με έναν νεκρό | κοινωνια | ethnos.gr
-
ΕΘΝΟΣ
«E» 25/7

Κόλαση φωτιάς με έναν νεκρό | άτυχος εργαζόμενος



ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ
Κόλαση φωτιάς με έναν νεκρό
Εξέπνευσε τελικά ο 30χρονος που νοσηλευόταν με εγκαύματα στο 80% του σώματός του. Από τα παράθυρα για να σωθούν πήδηξαν πολλοί από τους 160 εργαζομένους. Συναγερμός για το τοξικό νέφος

Από την καύση πλαστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών υψώθηκε ένα μαύρο σύννεφο τοξικού καπνού που κάλυψε την ευρύτερη περιοχή και ήταν ορατό από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων
Eχασε τη μάχη με τον θάνατο ο 30χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με εγκαύματα στο 80% του σώματός του, έπειτα από την κόλαση φωτιάς που κατέστρεψε το εργοστάσιο της βιομηχανίας πλαστικών συσκευασιών της Κομοτηνής όπου εργαζόταν. Με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή, ο άτυχος εργαζόμενος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα με στρατιωτικό αεροσκάφος από το Νοσοκομείο Κομοτηνής στο Θριάσιο της Αθήνας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε το βράδυ του Σαββάτου. Αλλοι δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής με ελαφρά τραύματα και δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας "Alfa Beta Roto ΑΒΕΕ" στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, το οποίο απασχολούσε 160 άτομα, πολλά από τα οποία πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν.
Από την καύση πλαστικών υψώθηκε ένα μαύρο σύννεφο τοξικού καπνού που κάλυψε την ευρύτερη περιοχή και ήταν ορατό από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων. Με απόφαση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης λήφθηκαν προληπτικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε μια ζώνη ελέγχου σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το καμένο εργοστάσιο, που περιλαμβάνει τους οικισμούς Ισαλο, Βάκος, Θρυλόριο, Αμάραντα, Πάμφορο, Φύλακας, Καλλιθέα, Ανθοχώρι, Αρατος και Αρχοντικά. Στη ζώνη αυτή συστήνεται στους καταναλωτές να πλένουν συστηματικά ή να αποφλοιώνουν πριν καταναλώσουν τα νωπά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, απαγορεύεται η βόσκηση μέσα στη ζώνη ελέγχου και η κατανάλωση γάλακτος που προέρχεται απ' αυτά, το οποίο θα χρησιμοποιείται μόνο για τυροκόμηση. Για το κρέας και τα λοιπά ζωικά προϊόντα ο εκτιμώμενος κίνδυνος είναι μηδενικός.
Ιωάννινα
Θέμα πιθανής επιμόλυνσης προέκυψε και για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, από τις διοξίνες που εκλύθηκαν στη φωτιά που έκαιγε για μέρες στη χωματερή της Δουρούτης.
Η δημοτική αρχή ζήτησε τη συνδρομή του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για την πραγματοποίηση των σχετικών μετρήσεων, σε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οπως ανέφερε, πάντως, ο πρύτανης του ιδρύματος Τρ. Αλμπάνης, τα πρώτα 24ωρα της πυρκαγιάς, που είναι και τα πιο επικίνδυνα, υπήρξε διασπορά του νέφους λόγω των ισχυρών ανέμων και δεν είχε επικαθίσει πάνω από την περιοχή.
Παρ' όλα αυτά, και για προληπτικούς λόγους, ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής να πλένουν πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσουν, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων από τον "Δημόκριτο".
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ