Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 31χρονος, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης σε αντλιοστάσιο πισίνας

Εργατικό δυστύχημα στην Κύθνο | κοινωνια | ethnos.gr
ΝΕΚΡΟΣ 31ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ
Εργατικό δυστύχημα στην Κύθνο
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 31χρονος, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης σε αντλιοστάσιο πισίνας στην περιοχή Αντώνηδες Κύθνου, στις 6 Ιουλίου.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από Επιθεωρητές του Γραφείου Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ανδρου και η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του νεαρού άνδρα.
Πόρτα φορτηγού χτύπησε 60χρονο
Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις υπέστη εργαζόμενος κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του να στηρίξει μία βαριά πόρτα φορτηγού βαρέως τύπου.
Το ατύχημα συνέβη όταν ο 60χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε εργοτάξιο στην περιοχή Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο, επιχείρησε να ανοίξει μαζί με άλλους, την πόρτα του φορτηγού που ο ίδιος χειριζόταν. Όμως η πόρτα ξέφυγε από τον έλεγχο, τον χτύπησε στο κεφάλι και ένας γάντζος της, σφηνώθηκε στην κρανιακή χώρα.
Αμέσως κατέφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με τη βοήθεια διασωστών του ΕΚΑΒ και ενός γιατρού, απεγκλώβισαν τον τραυματία και τον μετέφεραν σε βαριά κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Κρίσιμες χαρακτηρίζουν οι γιατροί τις επόμενες ώρες, για την έκβαση της κατάστασης της υγείας του 60χρονου.