προσληψη 1.953 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

προσληψη 1.953 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού
-
προκήρυξη 1.953 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στο χώρο της υγείας προχωρά το υπουργείο υγείας
-

Πράσινο φως για προσλήψεις στο νοσοκομείο και το ΙΚΑ Ρόδου

ΕΡΤ - ‎6 hours ago‎
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου το νοσοκομείο της Ρόδου ενισχύεται με 42 μόνιμους νοσηλευτές. Παράλληλα θα στελεχωθούν με διάφορες ειδικότητες και τα κέντρα Υγείας Κω, Καλύμνου και Καρπάθου. Στην πρόσληψη δεκαπέντε ιατρών διαφόρων ...

Προσλήψεις σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ

Πρόοδος - ‎1 hour ago‎
Πράξη έκανε την εξαγγελία του για πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου ,της Κω και άλλων Κέντρων Υγείας του νομού μας ο υπουργός Υγείας ¶νδρεας Λοβέρδος. Όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» ο κ. Λοβέρδος έκανε σημαντικές εξαγγελίες για ...

-
http://news.google.com/news/more?q=%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7+42+%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF&rls=com.microsoft:el:{referrer:source%3F}&oe=UTF-8&rlz=1I7GGLG_en&um=1&hl=el&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1024&bih=653&ie=UTF-8&ncl=dotlc13qpQWTFwMvTvSeHonklaHMM&ei=THQcTvu0BcvAswbL9YmXBw&sa=X&oi=news_result&ct=more-results&resnum=2&ved=0CC0QqgIwAQ
-
Πράσινο φως για προσλήψεις στο νοσοκομείο και το ΙΚΑ Ρόδου
ΕΡΤ - ‎6 hours ago‎
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου το νοσοκομείο της Ρόδου ενισχύεται με 42 μόνιμους νοσηλευτές. Παράλληλα θα στελεχωθούν με διάφορες ειδικότητες και τα κέντρα Υγείας Κω, Καλύμνου και Καρπάθου. Στην πρόσληψη δεκαπέντε ιατρών διαφόρων ...
Προσλήψεις σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ
Πρόοδος - ‎1 hour ago‎
Πράξη έκανε την εξαγγελία του για πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου ,της Κω και άλλων Κέντρων Υγείας του νομού μας ο υπουργός Υγείας ¶νδρεας Λοβέρδος. Όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» ο κ. Λοβέρδος έκανε σημαντικές εξαγγελίες για ...
All 2 related articles »
-
http://www.rodiaki.gr/article.php?id=115525&catid=1&subcatid=5
-


ΑρχικήΗ ΕφημερίδαΦαρμακεία & Χρήσιμα ΤηλέφωναΕπικοινωνίαΤρίτη, 12 Ιουλίου ΧρήστεςΝέος Χρήστης ; ΕγγραφήΣύνδεση

Αναζήτηση
ΕΥΡΕΣΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ
ΕπικαιρότηταΟικονομίαΠολιτικήΑστυνομικόΤουρισμόςΠολιτισμόςΑθλητικάΑντίλαλοιΑπόψεις


Μέγεθος
2011
12
Ιούλ
Πρόσληψη 42 νοσηλευτών στο νοσοκομείο
Στην προκήρυξη 1.953 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στο χώρο της υγείας προχωρά το υπουργείο υγείας, εντάσσοντας μέσα σε αυτές και θέσεις για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση την οποία υπέγραψε και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, το νοσοκομείο της Ρόδου ενισχύεται με 42 μόνιμους νοσηλευτές αριθμός που θα μπορέσει να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών που υπάρχουν σήμερα.

Παράλληλα στελεχώνονται με διάφορες ειδικότητες και τα αντίστοιχα νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα υγείας σε Κω, Κάλυμνο και Κάρπαθο. Μάλιστα ο υποδιοικητής της Β ΥΠΕ κ. Σωτήρης Ζώτος, έστειλε προς ενημέρωση στους αρμόδιους της περιοχής μας την παρακάτω επιστολή:

“Σας αποστέλλουμε την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για την έκδοση προκήρυξης πλήρωσης θέσεων προσωπικού που διαβιβάστηκε από το υπουργείο Υγείας προς το ΑΣΕΠ. Στην απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνεται η προκήρυξη 42 θέσεων μόνιμου Νοσηλευτικού προσωπικού για το Γ.Ν. Ρόδου, 1 θέση Μαίας και 1 θέση ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων για το ΠΠΙ Ολύμπου Καρπάθου και 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής για το ΠΠΙ Γενναδίου.

Επίσης στην ίδια προκήρυξη συμπεριλαμβάνονται 1 θέση ΥΕ βοηθών θαλάμου για το ΚΥ Καλύμνου, η θέση ΠΕ Νοσηλευτικής για το Γ.Ν. Κω, 1 θέση ΥΕ Μεταφορέων ασθενών για το Γ.Ν. Κω και 3 θέσεις ΥΕ Βοηθών Θαλάμου για το Γ.Ν. Κω.
Αναλυτικά οι θέσεις που προβλέπονται για την περιοχή μας είναι οι εξής:
Γ.Ν. Ρόδου
ΠΕ Νοσηλευτικής 1
ΤΕ Νοσηλευτικής 36
ΔΕ Αδ. Νοσοκόμων 5
Γ.Ν. Ρόδου - Π.Π.Ι. Ολύμπου Καρπάθου
ΤΕ Μαιευτικής 1
ΔΕ Αδ. Νοσοκόμων 1
Γ.Ν. Ρόδου - Π.Π.Ι. Γενναδίου
ΤΕ Νοσηλευτικής 1
Γ.Ν. - Κ.Υ. Καλύμνου
ΥΕ Β.Υ.Π. - Βοηθών Θαλάμου 1

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ
Προσλήψεις γιατρών έγιναν στο ΙΚΑ Ρόδου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 15 γιατροί, μετά από 1 χρόνο απουσίας αρκετών ειδικοτήτων. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος γιατρών ΙΚΑ Ρόδου εκφράζει την ικανοποίησή του, τονίζοντας τα εξής:
“Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσληψη δεκαπέντε (15) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στη Νομαρχιακή Μονάδα του ΙΚΑ της Ρόδου. Συγκεκριμένα έχουν ενταχθεί από τις αρχές Ιουνίου σταδιακά, 2 παθολόγοι, 2 καρδιολόγοι, 2 ορθοπαιδικοί, 1 γαστρεντερολόγος, 1 ενδοκρινολόγος, 1 νευρολόγος, 1 ψυχίατρος, 1 ορθοδοντικός, 1 δερματολόγος, 1 ωτορινολαρυγγολόγος, 1 γυναικολόγος, και 1 ψυχίατρος.

Επισημαίνουμε ότι εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2010 όταν είχαν απομακρυνθεί λόγω λήξης της σύμβασής τους 8 ιατροί από το ΙΚΑ της Ρόδου η κατάσταση είχε φτάσει σε ακραίο σημείο, με αποτέλεσμα για έναν ολόκληρο χρόνο να έχουν δημιουργηθεί τεράσια προβλήματα και στους γιατρούς αλλά κυρίως στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του τέως ΤΑΞΥ που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Ως εκ τούτου η αύξηση του αριθμού των ιατρών του ΙΚΑ, μόνο ως θετικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται από το ΙΚΑ της Ρόδου. Βεβαίως υπάρχουν και άλλα προβλήματα στα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις, όπως είναι η μεγάλη αναμονή για εργαστηριακές εξετάσεις και το γνωστό κτιριακό πρόβλημα, για το οποίο έχουν δοθεί υποσχέσεις”.


Πηγή : Ροδιακή Το άρθρο διαβάστηκε 44 φορές




Δημοφιλείς Ειδήσεις

Τα φιλιά κόστισαν ισόβια
Απέραντο μουσείο ο βυθός της Ρόδου!
Φυλάκιση 625 ετών!!
“Οι Ροδίτες πια βγαίνουν και
Λόγω της γάτας έμειναν χωρίς ρεύμα!
Τον συνέλαβε ο ιδιοκτήτης
«Θα ήθελα να προσφέρω στην επαρχία που
Επιτέθηκε με τσεκούρι σε παιδιά!
Γιουχάισαν τον Τριομμάτη
Αφίσες κατά των βουλευτών μας


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ : Συνδρομές Διαφήμιση Αγγελίες Έρευνα αναγνωσιμότητας
Copyright © 2009-2011 ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - Όροι Χρήσης - Κατασκευή Trinity Vision
-
http://nature.ert.gr/index.php/eidiseis/topikes-eidiseis/notio-aigaio/8703-2011-07-12-10-00-00.html
-

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου  το νοσοκομείο της Ρόδου ενισχύεται με 42 μόνιμους νοσηλευτές. Παράλληλα θα στελεχωθούν με διάφορες ειδικότητες και τα κέντρα Υγείας Κω, Καλύμνου και Καρπάθου. Στην πρόσληψη δεκαπέντε  ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ της Ρόδου θα προβεί και η διοίκηση του Ιδρύματος.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος γιατρών του ΙΚΑ Ρόδου, «η αύξηση του αριθμού των ιατρών , μόνο ως θετικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι μία ουσιαστική αναβάθμιση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται από το ΙΚΑ της Ρόδου». Ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Ευάγγελος  Μανδρακός μιλώντας στο σταθμό μας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.


-
http://www.proodos.net/details.asp?ID=17211&catID=6
-

• ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ
12/07/2011
ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Προσλήψεις σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ

Πράξη έκανε την εξαγγελία του για πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου ,της Κω και άλλων Κέντρων Υγείας του νομού μας ο υπουργός Υγείας ¶νδρεας Λοβέρδος.
Όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» ο κ. Λοβέρδος έκανε σημαντικές εξαγγελίες για την επίλυση των προβλημάτων υγείας που ταλανίζουν την περιοχή μας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου από το ΙΣΤΑΜΕ στο Ρόδος Παλλάς.
Με απόφαση που υπέγραψε για την προκήρυξη 1.953 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ οι 42 αφορούν το Νοσοκομείο της Ρόδου. Στην ίδια απόφαση συμπεριλαμβάνεται η προκήρυξη 1 θέσης μαίας και 1 θέση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αδελφών νοσοκόμων για το Περιφερειακό Ιατρείο Ολύμπου Καρπάθου,1 θέση τεχνολογικής εκπαίδευσης νοσηλευτικής για το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου,1 θέση υποχρεωτικής εκπαίδευσης βοηθών θαλάμων για το Κέντρο Υγείας Καλύμνου,1 θέση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης νοσηλευτικής για το Νοσοκομείο Κω, 1 θέση υποχρεωτικής εκπαίδευσης μεταφορέων ασθενών για το ίδιο Νοσοκομείο και 3 θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης βοηθών θαλάμων για το Νοσοκομείο Κω.
Ειδικότερα για το Νοσοκομείο της Ρόδου συμπεριλαμβάνεται η προκήρυξη 1 θέσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης νοσηλευτικής ,36 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης νοσηλευτικής και 5 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αδελφών νοσοκόμων.
Συνολικά σε όλο το νομό προβλέπεται να προσληφθούν 52 άτομα κυρίως νοσηλευτές, μέσω της προκήρυξης που έγινε από το υπουργείο Υγείας για την στελέχωση των δομών υγείας τους. Eνας σημαντικός αριθμός νοσηλευτών θα προσληφθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου πράγμα που ικανοποιεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της διοίκησης και των εργαζομένων του, που παλεύουν για την στελέχωσή του με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του.
¶λλωστε, και ο κ. Λοβέρδος από το βήμα του συνεδρίου του ΙΣΤΑΜΕ είχε παραδεχτεί ότι τα Νοσοκομεία της Ρόδου και της Κω είναι υποστελεχωμένα, με ανεπαρκές νοσηλευτικό προσωπικό γεγονός που δυσκολεύει την λειτουργία τους. «Παρά το γεγονός ότι το 2011 οι προσλήψεις νοσηλευτών θα είναι περιορισμένες θα στείλουμε νοσηλευτές στα Νοσοκομεία της Ρόδου και της Κω γιατί δίκαια διαμαρτύρονται ο δήμαρχος της Ρόδου και ο διοικητής του Νοσοκομείου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Η απόφαση του υπουργού σε ότι αφορά τις δομές υγείας του νομού μας έχει μεταβιβαστεί προς το ΑΣΕΠ για να κινήσει την διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία.
Θετικές όμως είναι οι εξελίξεις και για το ΙΚΑ της Ρόδου καθώς έχουν προσληφθεί σταδιακά από τον Ιούνιο 15 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ιατρών ΙΚΑ Ρόδου κάνει λόγο για ουσιαστική αναβάθμιση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται από το ΙΚΑ της Ρόδου.Αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρονται τα εξής:

«Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσληψη δεκαπέντε (15) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στη Νομαρχιακή Μονάδα του ΙΚΑ της Ρόδου. Συγκεκριμένα έχουν ενταχθεί από τις αρχές Ιουνίου, σταδιακά, 2 παθολόγοι, 2 καρδιολόγοι, 2 ορθοπεδικοί, 1 γαστρεντερολόγος, 1 ενδοκρινολόγος, 1 νευρολόγος, 1 ψυχίατρος, 1 ορθοδοντικός, 1 δερματολόγος, 1 ωτορινολαρυγγολόγος, 1 γυναικολόγος, και 1 ψυχίατρος.
Επισημαίνουμε ότι εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2010 όταν είχαν απομακρυνθεί λόγω λήξης της σύμβασής τους 8 ιατροί από το ΙΚΑ της Ρόδου, η κατάσταση είχε φτάσει σε ακραίο σημείο, με αποτέλεσμα για έναν ολόκληρο χρόνο να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα και στους γιατρούς αλλά κυρίως στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του τέως ΤΑΞΥ που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Ως εκ τούτου η αύξηση του αριθμού των ιατρών του ΙΚΑ, μόνο ως θετικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται από το ΙΚΑ της Ρόδου.
Βεβαίως υπάρχουν και άλλα προβλήματα στα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις, όπως είναι η μεγάλη αναμονή για εργαστηριακές εξετάσεις και το γνωστό κτιριακό πρόβλημα, για το οποίο έχουν δοθεί υποσχέσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ Π. ΜΠΑΜΑΣ».

-