Τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις

Τρεις χιλιάδες θέσεις εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις
28/06/11


• Παράταση προγραμματικών συμβάσεων για παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους του Ρεθύμνου


Στην έγκριση προκήρυξης 2950 θέσεων εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις για την Κρήτη με το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα που είχε ανακοινώσει ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου προχώρησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Το πρόγραμμα, για την Κρήτη, θα κοστίσει 9.6 εκ.ευρώ. Οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης, με προτεραιότητα να δίνεται σε άνεργους, πολύτεκνους, κτλ.

Στην ίδια συνεδρίαση, που είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα, εγκρίθηκαν μια σειρά από προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Αυτές είναι:
-Χορήγηση παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης (Π.Σ.) μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης (Ν.Α.Ρ.) και του Δήμου Ρεθύμνης, για την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΠΑΙΩΝ (ΔΔ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ).
-Χορήγηση παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης (Π.Σ.) μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης (Ν.Α.Ρ.) και του Δήμου Ρεθύμνης, για την εκτέλεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ».
-Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης (Π.Σ.) μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης (Ν.Α.Ρ.) και του Δήμου Ρεθύμνης, για την εκτέλεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.»
-Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης (Π.Σ.) μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνης (Ν.Α.Ρ.) και του Δήμου Ρεθύμνης, για την εκτέλεση του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ».
-Επίσης, εγκρίθηκε και η προγραμματική σύμβαση του δήμου Αγίου Βασιλείου για γήπεδο 5χ5 στην Κοξαρέ.