βία κατά επιθεωρητή εργασίας

Κυριακή, 26/06/2011
RSS
Η ΔΕΟΚ καταδικάζει τη βία κατά επιθεωρητή εργασίας
| Εκτύπωση | 21/06/2011 |

Η ΔΕΟΚ, με χθεσινή ανακοίνωσή της, «καταδικάζει έντονα το περιστατικό βίας που διαπράχθηκε σε βάρος επιθεωρητή εργασίας από εργοδότη, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι «η παραβίαση εργατικών νομοθεσιών και η μη τήρηση βασικών κανόνων στην αγορά εργασίας είναι φαινόμενα τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν».

Προσθέτει ότι «για το σκοπό αυτό επιβάλλεται η συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων, ώστε να παταχθεί η παρανομία και να διασφαλισθούν πλήρως τα ασφαλιστικά και τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Η ΔΕΟΚ αναφέρει πως «αναμένουμε από τις εργοδοτικές οργανώσεις δυναμική παρέμβαση και ισχυρό μήνυμα προς τα μέλη τους, να σέβονται τους νόμους, τους θεσμούς και τα εντεταλμένα όργανα για την υλοποίησή τους».

Εκτιμά, επίσης, ότι «η αγορά εργασίας της Κύπρου δεν μπορεί να είναι ζούγκλα όπου κυριαρχεί η ανομία, ο ετσιθελισμός, η βία και η αυθαιρεσία.

»Γι' αυτό ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, προτού τα πράγματα πάρουν ακόμα χειρότερες διαστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΟΚ.