3 τραυματίες εργασιών στύλο ΔΕΗ

Κατά τη διάρκεια εργασιών σε στύλο της ΔΕΗ!
Τρεις τραυματίες σε εργατικό ατύχημα

web only

20/06/2011 05:201
http://img.protothema.gr/DA0683FEF0CDC4A03662FEC147FE178F.jpg


Με το ίδιο του το κορμί έσωσε ένας τεχνίτης δυο συναδέλφους του που έπεσαν από ύψος τριών μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών σε στύλο της ΔΕΗ! Το σώμα του ανέκοψε την πτώση τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις αλλά –ευτυχώς- να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Το εργατικό ατύχημα συνέβη στην περιοχή Οινόη της Πτελέας στην Κοζάνη, κατά την διάρκεια εργασίας που είχε αναλάβει εργολάβος της περιοχής για την επέκταση ηλεκτρικού ρεύματος σε φωτοβολταϊκά. Οι δυο εναερίτες ηλεκτροτεχνίτες του συνεργείου είχαν αναρριχηθεί σε κολώνα της ΔΕΗ η οποία όμως ήταν… σάπια και έσπασε με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος!

Ακριβώς από κάτω στεκόταν ο τρίτος εργάτης και έπεσαν πάνω του, γλιτώνοντας έτσι την ζωή τους! Από τους δυο εναερίτες, ο ένας τραυματίστηκε στη λεκάνη και ο άλλος φέρει ελαφρά τραύματα, ενώ ο εργάτης που βρισκόταν στο έδαφος υπέστη κάταγμα στο πόδι. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου νοσηλεύονται, ενώ στον τόπο του ατυχήματος έσπευσε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που έκανε έλεγχο για να εξακριβώσει αν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων.

*** Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και ένας 47χρονος εργαζόμενος του δήμου, που έπεσε από σκάλα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών για την αποξήλωση του στεγάστρου ενός καταστήματος στην χερσαία ζώνη λιμένα, στον πεζόδρομο νότια της παραλιακής οδού Ελ. Βενιζέλου. Το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.