Φόρουμ εργασίας από τον ΟΑΕΔ http://forum.oaed.gr/ www.oaed.gr/

Φόρουμ εργασίας από τον ΟΑΕΔ http://forum.oaed.gr/ www.oaed.gr/




http://dimosio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5682&catid=84&Itemid=124
Φόρουμ εργασίας από τον ΟΑΕΔ
Φόρουμ εργασίας από τον ΟΑΕΔ (09/05/2011 19:51)
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.express.gr, στο πλαίσιο του φόρουμ του ΟΑΕΔ θα διοργανωθούν οι γνωστές "Ημέρες Καριέρας" στις 14 και 15 Μαΐου 2011.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "ο ΟΑΕΔ ενισχύει την επικοινωνία ανάμεσα στην αγορά που προσφέρει θέσεις εργασίας και στους αναζητούντες εργασία, τους οποίους με σύγχρονες μεθόδους θωρακίζει με την απαραίτητη γνώση για τη διεκδίκηση απασχόλησης.

Στο πλαίσιο του φόρουμ ο ΟΑΕΔ οργανώνει τις Ημέρες Καριέρας, δηλαδή συνεντεύξεις ανέργων με υποψήφιους εργοδότες - επιχειρήσεις. Οι εταιρίες που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό από διάφορες ειδικότητες. Επίσης όσοι ενδιαφέρονται για αναζήτηση εργασίας θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με υποψήφιους εργοδότες. Στόχος είναι η επιτυχημένη σύζευξη θέσης εργασίας και κατάλληλου υποψηφίου.

Η έξαρση της ανεργίας είναι η κοινωνικά επαχθέστερη συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των ανέργων ενεργοποιώντας την κοινωνία και τον ιδιωτικό επιχειρηματικό κόσμο, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της ανεργίας και των επιπτώσεών της. Παράλληλα αναπτύσσει στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενεργοποίηση τόσο των ανέργων όσο και της εργοδοτικής κοινότητας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης. Παράλληλα, ο οργανισμός ενισχύει την εξωστρέφειά του, με συνέργειες και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.
Στο πλαίσιο μιας σειράς νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ διοργανώνει στις 14 και 15 Μαΐου 2011 διήμερο forum, στον εκθεσιακό χώρο τηςHelexpo στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας).
Η εκδήλωση στοχεύει στην προβολή και την επικοινωνία στους ενδιαφερόμενους των διευρυμένων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, με έμφαση στις ευκαιρίες καριέρας και την ατομική συμβουλευτική, καθώς και τη συμβουλευτική σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Μέσα από διαδραστικές ενέργειες και σύγχρονες μεθόδους συνεργασίας (workshops) αλλά και με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το διαδίκτυο, ο ΟΑΕΔ στοχεύει στη θωράκιση των αναζητούντων εργασία με την απαραίτητη γνώση για τη διεκδίκηση απασχόλησης και φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους στην αμφίδρομη επικοινωνία της αγοράς προσφοράς και ζήτησης εργασίας με κατ'Α εξοχήν ποιοτικά κριτήρια.
Το φόρουμ περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

Α) Συμβουλευτική
Η συμβουλευτική αναπτύσσεται σε τρεις άξονες:
Α) Συμβουλευτική στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας: Σχετίζεται με την παροχή βοήθειας για ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας, με βασικό σκοπό να βοηθήσει τους ανέργους με συγκεκριμένες τεχνικές και συγκεκριμένη μεθοδολογία, να οργανώσουν αποτελεσματικά τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.
Β) Συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών: Σχετίζεται με την παροχή βοήθειας σε ανέργους που επιθυμούν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση, με βασικό σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη κατανόηση από τον μελλοντικό επιχειρηματία των συνθηκών και των προϋποθέσεων μέσα στις οποίες θα δημιουργήσει επιχείρηση με βιώσιμες προοπτικές.
Γ) Διαχείριση καριέρας-επαναπροσδιορισμού: Σχετίζεται με την παροχή βοήθειας για τον προσδιορισμό των αναγκών εκπαίδευσης και κατάρτισης των ανέργων και τον επαναπροσδιορισμό του επαγγελματικού τους στόχου, ώστε να επανενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας. Η συμβουλευτική αυτή γίνεται είτε ομαδικά είτε ατομικά ανάλογα με τις ανάγκες των αιτούντων.
Στο πλαίσιο του φόρουμ οργανώνεται η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης από τους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ, σε δύο αίθουσες των 30 ατόμων, οι οποίοι θα παρέχουν τεχνικές αναζήτησης εργασίας ανά 45 λεπτά. Ειδικότερα, θα εναλλάσσονται στις αίθουσες workshops στις τεχνικές α) σύνταξης βιογραφικού και β) συνοδευτικής επιστολής.
Παράλληλα θα γίνουν δύο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την αναζήτηση εργασίας, με σύγχρονα θέματα όπως η αξιοποίηση του διαδικτύου για την προώθηση της προσφοράς και ζήτησης. Μεταξύ άλλων το Σάββατο 14/5 ο εκπρόσωπος του Facebook, twitter, Msn Γιώργος Φραγκάκης θα μιλήσει για το online μάρκετινγκ ενώ η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Χρυσής Ευκαιρίας Κωνσταντίνα Θεοδώρου θα μιλήσει με θέμα «επιλέγοντας την κατάλληλη αγγελία για εργασία». Την Κυριακή 15/5 θα μιλήσουν για την «Τηλε-εργασία» ο διδάκτωρ Νομικής στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Γ. Βλασσόπουλος. Ο κ. Γ. Παπαδάκης της Microsoft θα μιλήσει με θέμα «ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και καινοτομία». Η κ. Ράνια Οικονόμου, στέλεχος του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα μιλήσει για τη «Δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων». Ο κ. Αλέξανδρος Φουρλής από το Karriera.gr θα αναπτύξει το θέμα της αναζήτησης εργασίας μέσω ίντερνετ.

Β) Ημέρες Καριέρας
Διεξαγωγή συνέντευξης των ανέργων με υποψήφιους εργοδότες/ επιχειρήσεις, Στο πλαίσιο της συνέντευξης του ανέργου από τις επιχειρήσεις, προβλέπεται καταγραφή των στοιχείων του ανέργου σε διπλότυπο layout του ΟΑΕΔ.
Με αυτό τον τρόπο: 1) οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν στοιχεία επικοινωνίας με τους ανέργους-συνεντευξιαζόμενους, 2) ο ΟΑΕΔ θα έχει εικόνα του αριθμού των συμμετεχόντων ανέργων στη διαδικασία των συνεντεύξεων, 3) η ανατροφοδότηση από τη διαδικασία αυτή θα παρέχει στον οργανισμό εικόνα σχετικά με τις ανάγκες κατάρτισης.

Γ) Ενημέρωση προγραμμάτων
Περίπτερο με στελέχη της απασχόλησης που ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα του Οργανισμού.

Δ) Υπηρεσία EURES
Η Υπηρεσία EURES θα οργανώσει τη «γωνία της Ευρώπης» προσφέροντας στους αναζητούντες εργασία τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους συμβούλους EURES των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε. για κενές θέσεις εργασίας. Θα υπάρχουν stands για κάθε χώρα που θα προσκληθεί. Επιπλέον, σε διαφορετικό χώρο (εργαστήριο) θα γίνει παρουσίαση, βάσει προγράμματος, από τους συμβούλους EURES των χωρών, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στη χώρα τους και στη συνέχεια θα δεχθούν ερωτήσεις από το παρευρισκόμενο κοινό. Ταυτόχρονα, σε άλλο χώρο θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Υπηρεσία EURES εργαστήριο για την εξοικείωση του κοινού με το ηλεκτρονικό εργαλείο του EURES και την ενημέρωση του κοινού για τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών του portal του οργανισμού, όπως καθοδήγηση για την καταχώρηση του βιογραφικού σημειώματος.

Ε) Υποτροφίες κατάρτισης από τους χορηγούς (Κολλέγιο AMC και ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

ΣΤ) Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας
Σε αίθουσα των 100 ατόμων θα διεξάγεται ενημέρωση από την αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, στελέχη από διεθνούς κύρους επιχειρήσεις (π.χ. Google, Microsoft) θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις και τις προοπτικές της αγοράς εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση του φόρουμ: http://forum.oaed.gr". Τελευταία Ενημέρωση: 11/05/2011 12:09
http://www.facebook.com/notes/%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/forum-oaed/123054361108012