τακτικές αξιολογήσεις γραπτές εξετάσεις συνέντευξη με τους ανωτέρους τους και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων


τακτικές αξιολογήσεις και θα πρέπει επίσης να καθίσει γραπτές εξετάσεις και σε συνέντευξη με τους ανωτέρους τους και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων

τακτικές αξιολογήσεις γραπτές εξετάσεις συνέντευξη με τους ανωτέρους τους και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων
English to Greek translation

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αυτόματα τις προαγωγές και μισθολογικές αυξήσεις με βάση τον χρόνο που έχουν υπηρετήσει στις υπηρεσίες τους, αλλά θα υπόκεινται σε τακτικές αξιολογήσεις και θα πρέπει επίσης να καθίσει γραπτές εξετάσεις και σε συνέντευξη με τους ανωτέρους τους και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τα σχέδια στο στάδιο της επεξεργασίας συσταθεί από την κυβέρνηση.

Πηγές στην «Κ» ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας ενός σχεδίου νόμου που θα πληρώνουν από το επόμενο έτος σύνδεσμο των δημόσιων υπαλλήλων με την απόδοσή τους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στο στάδιο της προετοιμασίας, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα πρέπει να καθίσει γραπτές εξετάσεις κάθε τέσσερα χρόνια. Εκείνοι με τους καλύτερους βαθμούς στη συνέχεια θα επιλεγεί θα κληθούν σε συνέντευξη από επιτροπή, πριν από τη λήψη απόφασης σχετικά με το εάν για την προώθηση αυτών και τους απονείμει αύξηση του μισθού. Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και τον Διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρούν τις προϋποθέσεις για μισθολογική αύξηση ανά διετία, ώστε να ολοκληρωθεί το τμήμα τους, ανεξάρτητα από την παραγωγικότητά τους.

Η μεταρρύθμιση θα είναι η τελευταία σε μια σειρά αλλαγών στον δημόσιο τομέα. Εκτός από την περικοπή πριμ και τις παροχές, η κυβέρνηση έχει πει ότι θα προσλάβει ένα μόνο νέο υπάλληλο για κάθε πέντε που φεύγουν ή συνταξιοδοτούνται. Είναι, επίσης, να ανακοινώσει σύντομα μια νέα μισθολογική κλίμακα πέρα από-ο-board για τον δημόσιο τομέα.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι του 1981 νόμο που επιτρέπει τους δημόσιους υπαλλήλους να εργάζονται 37,5 ώρες την εβδομάδα θα ήταν να αλλάξει, έτσι θα εργάζονταν για τουλάχιστον 40 ώρες για να βοηθήσει να αντισταθμίσει τις περικοπές προσωπικού και τις δαπάνες στον τομέα αυτό.

Ραγκούσης είπε Καθημερινή της Κυριακής ότι η παράταση της εργάσιμης εβδομάδας γραφειοκρατών »από 2,5 ώρες θα είναι το ισοδύναμο της πρόσληψης 45.000 νέων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.