455 εποχικοί σε αρχαιολογικούς χώρους


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11432&subid=2&pubid=63001193
455 εποχικοί σε αρχαιολογικούς χώρους
Προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας Εργασία 3/5

Τετρακόσιες πενήντα πέντε ευκαιρίες πρόσληψης προσφέρονται σε χιλιάδες υποψηφίους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε έντεκα φορείς του υπουργείου Πολιτισμού. Οι φορείς αναμένεται να εκδώσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τις προκηρύξεις τους και θα δέχονται αιτήσεις για δέκα ημερολογιακές ημέρες. Το προσωπικό θα επιλεγεί από τρεις βασικές ειδικότητες, οι οποίες συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων και θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών, εκτός από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, στην οποία οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών.
Οι διαγωνισμοί που αναμένεται να διεξαχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες είναι οι ακόλουθοι:
Α' ΕΠΚΑ
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στο διαγωνισμό της Εφορείας για 155 θέσεις εποχικού προσωπικού. Οι θέσεις κατανέμονται σε τρεις ειδικότητες και, συγκεκριμένα, στις ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων (110 θέσεις), ΔΕ Νυχτοφυλάκων (35 θέσεις) και ΥΕ Καθαριστών (δέκα θέσεις). Πληροφορίες στο τηλ. 210 9219474.
ΚΓ' ΕΠΚΑ Ηρακλείου
Από τις 50 θέσεις που εγκρίθηκαν 40 θέσεις αφορούν Ημερήσιους Φύλακες κατηγορίας ΔΕ, επτά αφορούν Νυχτοφύλακες, επίσης ΔΕ και τρεις θέσεις αφορούν Καθαριστές κατηγορίας ΥΕ. Το προσωπικό θα στελεχώσει τους αρχαιολογικούς χώρους Αρχανών, Κνωσού, Γαζίου, Γόρτυνας, Σύμης, Τυλισσού και Φαιστού. Πληροφορίες στο τηλ. 2810 226092.
Ι' ΕΠΚΑ Φωκίδας
Εν αναμονή του καθορισμού της προθεσμίας για αιτήσεις βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι για τις 31 θέσεις εποχικού προσωπικού που θα προκηρυχθούν από την Εφορεία για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Τις θέσεις θα καταλάβουν 25 Ημερήσιοι Φύλακες ΔΕ, τέσσερις Νυχτοφύλακες ΔΕ και δύο Καθαριστές ΥΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22650 82313.
13η ΕΒΑ Λασιθίου
Είκοσι μία θέσεις θα καλύψει η 13η ΕΒΑ για τους Νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου. Στο Λασίθι κατανέμονται 13 θέσεις εποχικών για τις περιοχές Ετίων και Σπιναλόγκας και, συγκεκριμένα, έντεκα θέσεις Ημερήσιων Φυλάκων ΔΕ και τέσσερις θέσεις Καθαριστών ΥΕ.
Οι οκτώ εποχικοί υπάλληλοι που θα προσληφθούν στον Δήμο Ηρακλείου αφορούν την υπηρεσία του ίδιου του δήμου και τις περιοχές Κρίτσας, Μαλεβιζίου, Μίνωα Πεδιάδας και Φαιστού. Πρόκειται για δύο Καθαριστές ΥΕ, τέσσερις Ημερήσιους Φύλακες ΔΕ και δύο Νυχτοφύλακες, επίσης ΔΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810 288484.
Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων
Τον καθορισμό της προθεσμίας για αιτήσεις αναμένουν οι ενδιαφερόμενοι για τις τέσσερις θέσεις εποχικών που προκηρύχθηκαν. Οι θέσεις αφορούν δύο Νυχτοφύλακες ΔΕ, έναν Ημερήσιο Φύλακα ΔΕ και έναν Καθαριστή ΥΕ. Πληροφορίες στο τηλ. 210 9235105.
Μουσείο Ακρόπολης: τρεις συνεργάτες
Τρεις θέσεις συνεργατών με μερική απασχόληση προκήρυξε το Μουσείο της Ακρόπολης για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος CHESS. Το προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση έργου διάρκειας τριών ετών και θα επιλεγεί από τις ειδικότητες:
-Ερευνητή Αρχαιολόγου, μία θέση,
-Ερευνητή Μουσειολόγου, μία θέση, και
-Συνεργάτη για τη σχεδίαση, προετοιμασία και υλοποίηση επικοινωνίας, ολοκλήρωση δράσεων διαχείρισης, οικονομική παρακολούθηση, έρευνα, συγγραφή και υποβολή εκθέσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, εκτός από τα απαραίτητα προσόντα, να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συναφές με τη θέση αντικείμενο, γνώση δεύτερης ευρωπαϊκής γλώσσας εκτός από τα αγγλικά, και εμπειρία στον σχεδιασμό και τη διαχείριση ευρωπαϊκών και εθνικών έργων ερευνητικού χαρακτήρα. Αιτήσεις υποβάλλονται έως και τις 13 Μαΐου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9241043.
Προκηρύξεις 194 θέσεων σε 5 μουσεία
Σε πέντε μουσεία θα τοποθετηθούν 194 εποχικοί με οκτάμηνη σύμβαση. Οι προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν σύντομα.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για 75 θέσεις εποχικών υπαλλήλων. Οι θέσεις κατανέμονται σε τρεις ειδικότητες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ως εξής:
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 65 θέσεις,
ΔΕ Νυχτοφυλάκων, οκτώ θέσεις, και
ΥΕ Καθαριστών, δύο θέσεις.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 213 2139500.
Αρχαιολογικό Μουσείο Αργολίδας: Πενήντα θέσεις θα καλύψει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πλατείας Συντάγματος της Δ΄ ΕΠΚΑ Αργολίδας, ενώ η προθεσμία για αιτήσεις αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Τις θέσεις θα καταλάβουν υποψήφιοι τριών ειδικοτήτων και, συγκεκριμένα, των:
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 38 θέσεις,
ΔΕ Νυχτοφυλάκων, οκτώ θέσεις, και
ΥΕ Καθαριστών, τέσσερις θέσεις.
Το προσωπικό θα στελεχώσει το ίδιο το Μουσείο, αλλά και την Τίρυνθα, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες και το Ασκληπιείο Επιδαύρου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27520 27502.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Στην προκήρυξη 40 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει άμεσα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι θέσεις κατανέμονται στις ειδικότητες ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων (38 θέσεις) και ΥΕ Καθαριστών (δύο θέσεις). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 830538.
Νομισματικό Μουσείο: Από τις 17 θέσεις που θα προκηρυχθούν, 13 αφορούν την ειδικότητα ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, τρεις τη ΔΕ Νυχτοφυλάκων ΔΕ και μία την ειδικότητα ΥΕ Καθαριστή. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3612872.
Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας: Δώδεκα θέσεις θα προκηρυχθούν, εκ των οποίων οκτώ για Ημερήσιους Φύλακες ΔΕ, τρεις για Νυχτοφύλακες ΔΕ και μία για Καθαριστή κατηγορίας ΥΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26610 30443.
Αιτήσεις για Mon Repos και Ιόνια Οδό
Με 15 νέους εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν για έξι μήνες δύο φορείς του ΥΠΠΟΤ. Συγκεκριμένα:
22η ΕΒΑ: Επιστημονικό προσωπικό και τεχνίτες θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (6 μηνών) για την Ιονία Οδό. Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες: ΠΕ Αρχαιολόγων 3, ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων 2 και ΔΕ Εργατοτεχνιτών 6.
Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Μαΐου. Πληροφορίες στο τηλ.: 26340-27240.
Η' ΕΠΚΑ: Στην πρόσληψη ενός Αρχαιολόγου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης θα προχωρήσει ο φορέας, για τις ανάγκες εκτέλεσης έργου στο κτήμα Mon Repos στην Κέρκυρα. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 5 Μαΐου. Πληροφορίες στο τηλ.: 26610-27527.
Κατερίνα Κυρίτση