εκβιάζοντας κι απειλώντας τους εργαζόμενους

Η εταιρεία ΜΕΤΚΑ ΑΕ - [ Translate this page ]
η εταιρεία ΜΕΤΚΑ αναγνωρίζεται σήμερα διεθνώς ως εταιρεία κατασκευής ...
www.metka.gr/default.asp?siteID=2&pageid=2&langid... - Cached - Similar
Απασχόληση στη ΜΕΤΚΑ - [ Translate this page ]
Αναπτύσσοντας συνεχώς τις δραστηριότητές της με νέες αναλήψεις έργων, η ...
www.metka.gr/default.asp?siteID=2&pageid=16...1 - Cached - Similar
Show more results from metka.gr

-
Οι δραστηριότητες της ΜΕΤΚΑ

Μελέτη, προμήθεια και κατασκευή ενεργειακών έργων

Στον ενεργειακό τομέα η ΜΕΤΚΑ υλοποιεί ολοκληρωμένα ενεργειακά έργα "με το κλειδί στο χέρι", προσφέροντας ολόκληρο το φάσμα της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής του έργου, κυρίως για Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Δείτε περισσότερα: Ενεργειακά Έργα


Βιομηχανική Παραγωγή

Η βιομηχανική παραγωγή της ΜΕΤΚΑ είναι προσανατολισμένη προς ιδιαίτερα απαιτητικές - όσον αφορά στη χρήση της τεχνολογίας - εφαρμογές, στην Ενέργεια, την Άμυνα και τις Υποδομές. Πρόκειται συνήθως για βαριές και/ή σύνθετες μεταλλικές κατασκευές, με υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις.

Δείτε περισσότερα: Βιομηχανική παραγωγή
-


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6199901&publDate=14/4/2011
Πέμπτη 14 Απρίλη 2011
«ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ Η ΜΕΤΚΑ
Να αξιοποιηθεί το όπλο της εργατικής αλληλεγγύης
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ
Την τρομοκρατική επιχείρηση της διεύθυνσης της ΜΕΤΚΑ και της εργοδοτικής πλειοψηφίας του εργοστασιακού σωματείου να στρέψουν τους εργαζόμενους της επιχείρησης ενάντια στους συναδέλφους τους, συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος, που μάχονται για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Η εργοδοσία σε ενιαίο μέτωπο με τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού - «πρωτοπαλίκαρα» είναι ο επικεφαλής της διεύθυνσης, Γ. Οικονόμου, και ο πρόεδρος του σωματείου, Β. Τσιτσικλής - πιέζοντας, εκβιάζοντας κι απειλώντας τους εργαζόμενους, συγκεντρώνουν υπογραφές τους σε «κείμενο καταδίκης και προγραφής» του συνδικαλιστή Κώστα Στεργίου, στελέχους του ΠΑΜΕ, μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, γγ του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και μέλους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου.
Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής - όπως και άλλοι 4 που είχαν απολυθεί και επαναπροσλήφθηκαν κάτω από την πίεση των εργατικών αντιδράσεων - με απόφαση της διεύθυνσης της ΜΕΤΚΑ έχει «εκτοπιστεί» από το χώρο της παραγωγικής εργασίας και του έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε επαφή με τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι
Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ κάνει λόγο για «κατάπτυστη ενέργεια» της εργοδοσίας και υπογραμμίζει: «Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του νομού αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, στη νεολαία και τους καλεί να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες μεθοδεύσεις. Να εκφράσουν την απέχθειά τους για τη στάση των υποτακτικών συνδικαλιστών της πλειοψηφίας του εργοδοτικού σωματείου της ΜΕΤΚΑ, να τους παραδώσουν στη δημόσια χλεύη. Τέτοιοι εργάτες δεν έχουν καμιά σχέση με την τάξη μας, τις αξίες και τα οράματά της. Είναι προδότες της τάξης τους και ως τέτοιοι πρέπει ανάλογα να "ανταμειφτούν".
Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΜΕΤΚΑ να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να πάρουν υπόψη τους ότι στην παγκόσμια ιστορία, όποτε οι εργάτες σκύψανε το κεφάλι τελικά ποτέ δεν κέρδισαν αλλά ούτε και τη γλίτωσαν. Να αναλογιστούν ότι όλα τα δικαιώματα που είχαμε μέχρι σήμερα, δικαιώματα που τσαλαπατιούνται και αφαιρούνται, κατακτήθηκαν με συλλογική δράση, αγώνες και θυσίες, όταν οι εργάτες γίνονταν "μια γροθιά" απέναντι στον ταξικό αντίπαλο. Οι εργάτες κέρδιζαν πάντα όταν ύψωναν ανάστημα στους εργοδότες, απομόνωναν τα γιουσουφάκια τους στα σωματεία, αντιστέκονταν σε αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές».
Απευθυνόμενη η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΜΕΤΚΑ σημειώνει: «Κατανοούμε έως ένα βαθμό τις δυσκολίες, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, αλλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή απαιτείται δύναμη και θάρρος. Δεν είστε μόνοι σας, έχετε δίπλα σας το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων. Κάθε προσπάθεια για ατομική λύση έχει "κοντά ποδάρια", φέρνει χειρότερα αποτελέσματα.
Σας καλούμε να σταθείτε αλληλέγγυοι στο συνάδελφό σας που διώκεται, να σφυρηλατήσετε την αγωνιστική ενότητά σας, να συμπορευτείτε με το ταξικό κίνημα, να δώσετε προοπτική στον αγώνα σας. Αυτά δεν μπορούν να κατακτηθούν αν δεν απομονώσετε τους προδότες της τάξης μας. Να τους εκδιώξετε οριστικά και αμετάκλητα από τα όργανα του σωματείου σας, να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.
Βαριά είναι η ευθύνη που σηκώνετε στις πλάτες σας. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη ΜΕΤΚΑ. Εχει στόχο την τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων, την απαξίωση της αγωνιστικής ταξικής συνδικαλιστικής δράσης, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους που θα τους βρει μπροστά του το κίνημα. Σε κάθε περίπτωση, αν περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, η κατάσταση θα χειροτερεύσει και για σας και τις οικογένειές σας αλλά και για τους συναδέλφους σας σε άλλους χώρους».
Σύσκεψη χτες στο Βόλο
Χτες το απόγευμα η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» οργάνωσε, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, στην οποία καταγγέλθηκε η εργοδοτική τρομοκρατία και εκφράστηκε η εργατική αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης δόθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Κ. Στεργίου και ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του συνδικάτου, υπογράμμισαν ότι η εργατική και, γενικότερα, η λαϊκή αλληλεγγύη είναι ισχυρότατο όπλο στην πάλη κατά της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Την αλληλεγγύη τους και την ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να δυναμώσει εξέφρασαν παρεμβαίνοντας στη σύσκεψη εκπρόσωποι του Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και της τοπικής Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι σωματείων από μια σειρά χώρους.
Σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας με θέμα τη συμπεριφορά της ΜΕΤΚΑ προς τον Κ. Στεργίου και τους άλλους 4 συνδικαλιστές.