500 απογραφείς θα απασχοληθούν

Προετοιμάζονται πυρετωδώς για την απογραφή - Η ΕΡΕΥΝΑ - Καθημερινή ... - [ Translate this page ]
23 Απρ. 2011 ... Παράλληλα η Στατιστική Υπηρεσία θα απευθύνει το επόμενο διάστημα κάλεσμα συνεργασίας με τους πολίτες ώστε να διευκολυνθεί το έργο των ...
www.e-erevna.gr/story.aspx?id=108383 - 11 minutes ago

http://www.e-erevna.gr/story.aspx?id=108383

Προετοιμάζονται πυρετωδώς για την απογραφή
Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι υπάλληλοι της Στατιστικής Υπηρεσίας στα Τρίκαλα, καθώς προχωρά ομαλά η διαδικασία


Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
ΜΟΤΟ: Περίπου 500 απογραφείς θα απασχοληθούν από τις 10 Μαΐου και για δυο εβδομάδες για την καταγραφή του πληθυσμού του νομού
Σε λιγότερο των τριών εβδομάδων χιλιάδες συνεργάτες της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας θα βγουν στους δρόμους όπου για διάστημα δυο εβδομάδων θα κληθούν να απογράψουν τον πληθυσμό της χώρας μας.
Μια διαδικασία αρκετά υπεύθυνη και χρονοβόρα προκειμένου τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν να αποτυπώνουν με ακρίβεια τον πληθυσμό της Ελλάδας.
Σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία προχωρά ομαλά και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας εργάζονται καθημερινά πυρετωδώς, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες , ώστε στις 10 του Μάη να βγουν οι απογραφείς για να ξεκινήσουν την καταμέτρηση.
Σε τοπικό επίπεδο οι αιτήσεις των υποψηφίων απογραφέων ξεπέρασαν τις 1.000. Κατατέθηκαν ηλεκτρονικά, αξιολογήθηκαν και προκρίθηκαν 500 υποψήφιοι, που πλέον θα συμμετέχουν ως συνεργάτες της Στατιστικής Υπηρεσίας στην απογραφή.
Ήδη μέχρι και σήμερα έχουν δεχτεί και έλαβαν από την Υπηρεσία, τους ειδικούς φακέλους συμμετοχής 400 άτομα.
Η Υπηρεσία σήμερα προετοιμάζεται για τα ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης των απογραφέων που έχουν προγραμματιστεί για Τρίκαλα και Καλαμπάκα στις 2 και 3 Μαΐου. Εκεί οι απογραφείς θα ενημερωθούν αναλυτικά για το έργο τους ενώ θα δοθούν και διευκρινίσεις σχετικά με τις εργασίες και τον τρόπο συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων.
Παράλληλα η Στατιστική Υπηρεσία θα απευθύνει το επόμενο διάστημα κάλεσμα συνεργασίας με τους πολίτες ώστε να διευκολυνθεί το έργο των συνεργατών της.
Την φετινή χρονιά, όπως προαναφέρθηκε κατατέθηκαν 1.000 αιτήσεις για συμμετοχή συνεργατών στην διαδικασία. Οι περισσότερες αιτήσεις κατατέθηκαν στα Τρίκαλα και σε πεδινές περιοχές του νομού. Ενδιαφέρον δεν υπήρχε για ορεινές περιοχές με αποτέλεσμα να κυριαρχούν κάποια κενά τα οποία σύντομα θα καλυφτούν.
Κάτι ανάλογο ισχύει σε πανελλαδικό επίπεδο και ειδικότερα σε νησιώτικες περιοχές και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου τα κενά είναι ιδιαιτέρα σημαντικά.



Η ΕΡΕΥΝΑ 23 Απριλίου 2011, αρ. φύλλου 15778, σελίδα 21