200 Μόνιμοι σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας

http://www.dimosio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5618%3A200monimoikedrapsixikisygeias19-04-2011&catid=80%3Aproslipseis&Itemid=99
200 Μόνιμοι σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας
200 θέσεις για μόνιμους σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας
200 Μόνιμοι σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας
(19/04/2011 19:23)
Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας για το νέο διαγωνισμό του για την κάλυψη 200 θέσεων τακτικού προσωπικού σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Έθνος", η διαδικασία της προκήρυξης ολοκληρώθηκε με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, με την οποία καθορίζονται οι θέσεις που θα καλυφθούν βάσει των διατάξεων του Νόμου 2643/1998 για τα άτομα ειδικών κατηγοριών. Το μόνο που απομένει είναι η έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών για την προώθηση της προκήρυξης στο ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ο έλεγχος του ΑΣΕΠ στους όρους της προκήρυξης, προκειμένου να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Η νέα προκήρυξη αφορά την κάλυψη 200 συνολικά κενών οργανικών θέσεων σε Ψυχιατρικά και Παιδοψυχιατρικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ενώ οι ειδικότητες που θα λάβουν την πλειονότητα των θέσεων αφορούν κυρίως Βοηθητικό Υγειονομικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Οσον αφορά τις ειδικότητες που θα συγκεντρώσουν την πλειονότητα των θέσεων, είναι οι ακόλουθες πέντε: TE Νοσηλευτικής, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων, ΥΕ Βοηθών θαλάμου, ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, και ΥΕ Βοηθών Νοσοκόμων. Ανάμεσα στους φορείς που θα καλύψουν τις περισσότερες θέσεις περιλαμβάνονται τα Γενικά Νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, για τα Παιδοψυχιατρικά τους Τμήματα, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, το Δρομοκάίτειο, το Ψυχιατρικό θεσσαλονίκης, το Σισμανόγλειο για τον παιδοψυχιατρικά τομέα, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας.

Από τις 200 θέσεις που αντιστοιχούν στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, 14 θα καλυφθούν από άτομα ειδικών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, από τέσσερις θέσεις αντιστοιχούν σης κατηγορίες ΑμεΑ και Τριτέκνων, τρεις στην κατηγορία Πολυτέκνων και από μία θέση στις κατηγορίες Εθνικής Αντίστασης, Εμμεσης ΑμεΑ και Αναπήρων Πολέμου.

Στο μεταξύ, από τον Οκτώβριο του 2010 βρίσκεται σε εκκρεμότητα η προκήρυξη για την κάλυψη 150 θέσεων Νοσηλευτών και Διοικητικών.