αδιαφανείς προσλήψεις

Κόντρα για αδιαφανείς προσλήψεις
Τρίτη, 17.02.09
Για «διαβλητές» και «αδιαφανείς» διαδικασίες προσλήψεων σε πέντε διαγωνισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης, έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης, Ντίνος Ρόβλιας, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε την ευθύνη για τις παραπάνω περιπτώσεις στον προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης και σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, τον οποίο κατηγόρησε για «παράκαμψη του ΑΣΕΠ» και επιβολή «αδιαφανών» διαδικασιών πρόσληψης.
Ειδικότερα, ο κ. Ρόβλιας κατήγγειλε ότι ο κ. Χατζηγάκης διόρισε 48 άτομα στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» και 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πολλοί εκ των οποίων «είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του», ενώ όπως είπε ο Ντίνος Ρόβλιας αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 44 επιμελητών δικαστηρίων.
Αφού έκανε λόγο για «βιομηχανία παράνομων και ρουσφετολογικών προσλήψεων», ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε, αφενός, το νέο υπουργό Δικαιοσύνης να ακυρώσει άμεσα αυτές τις προκηρύξεις και, αφετέρου, το ΑΣΕΠ να παρέμβει και να ζητήσει τη διακοπή των διαδικασιών.
«Στη λυσσαλέα και χωρίς αρχές προσπάθειά του το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να αποδείξει ότι πραγματοποιήθηκαν ρουσφετολογικοί διορισμοί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υιοθετώντας ανεύθυνες φήμες και δημοσιεύματα», απαντά μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Χατζηγάκης στις κατηγορίες του κ Ρόβλια.
Για όσα του καταλογίζονται αναφορικά τις καταγγελίες περί δημιουργίας γραφείων Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος της «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» για «πελατειακούς λόγους», ο Σωτήρης Χατζηγάκης αναφέρει ότι προέκυψε ως αναγκαστικό αποτέλεσμα της συνεχούς επέκτασης των δραστηριοτήτων της Εταιρίας, η οποία ασχολείται με την ανέγερση και τον εξωραϊσμό όλων των δικαστικών μεγάρων και όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.
Η δε, στελέχωση των γραφείων «δρομολογήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε περί τα τέλη του έτους και δεν έχει καμία σχέση με τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου και την μετακίνηση του κ. Χατζηγάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Για τις καταγγελίες περί διορισμών «ημετέρων, συγγενών και φίλων» του τότε υπουργού στο διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων στην ανακοίνωση του Σ. Χατζηγάκη τονίζεται πως «ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από την Ειδική Επιτροπή Διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου από ανώτατους Δικαστικούς, με βάση την επετηρίδα, τελούσε δε, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».
«Οι προδιαγραφές των θέσεων για τις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ένα απλό απολυτήριο Γυμνασίου ήταν κατώτερες των συνολικών προσόντων πολλών εκ των επιτυχόντων, οι οποίοι κατείχαν πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου, γνώριζαν ξένες γλώσσες και είχαν εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διοικητική εμπειρία πολύ μεγαλύτερη του μέσου διαγωνιζόμενου που κατείχε ένα απλό απολυτήριο Γυμνασίου για τη θέση του Επιμελητή»,αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σ. Χατζηγάκη.
Τονίζεται επίσης, στην ίδια ανακοίνωση ότι «δεν υπήρξε καμία χαριστική μεταχείριση, δεδομένου ότι τα προσόντα των επιτυχόντων ήταν πολύ ανώτερα από τη θέση του απλού Επιμελητή».

ΑΠΕ - ΜΠΕ